Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:08, 7. 5. 2020.

| Kultura

Na onlajn repertoaru niškog Lutkarskog ove nedelje ponovo dve predstave

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
lutkarsko
Za ljubitelje bajki: Foto: Lutkarsko

Pozorište lutaka Niš nastavlja da prikazuje predstave na svom Jutjub kanalu, a ove nedelje na onlajn repertoaru su Novogodišnji vremeplov u četvrtak 16. aprila od 18 sati i Začarana pahuljica 19. aprila od 11:30.

Ljubitelji bajki i pokretnih lutki tokom vanrednog stanja mogu pratiti predstave niškog Lutkarskog na Jutjubu, a u četvrtak iz svojih domova zainteresovani mogu pratiti Mirka, Dobricu i Veselina koji su Deda Mrazovi pomoćnici i pred kojima je težak zadatak - moraju da pronađu Deda Mraza kojeg je zla veštica sakrila negde u vremenu.

Svojim vremeplovom pomoćnici putuju u prošlost i upoznaju se sa raznim osobama koje žive u različitim istorijskim razdobljima i koje im pomažu u potrazi tako što im prenose poruke koje za njih ostavlja Deda Mraz - navode u opisu.

Na kraju, pomoćnici odlaze u daleku budućnost i potpuno su iznenađeni onim što tamo pronađu.

Autorski tim predstave je: režija Srđan Miljković i Davorin Dinić, scenografija i video produkcija Srđan Miljković, muzika Davorin Dinić, kostim Vladimir Pekić, šminka Filip Cvetković.

Uloge tumače: Srđan Miljković, Mirjana Đorđević, Davorin Dinić, Nataša Ristić, Toma Bibić, Marija Cvetković, Dejan Gocić i Nikola Cekić.

U nedelju je na programu Začarana pahuljica koju opisuju kao kombinaciju bajke i realnosti, sa rečnikom bliskim duhu dece savremenog doba. Kroz živu glumačku igru teče priča o začaranoj princezi Pahuljici, sa koje svemogući i vispreni Čarobnjak Gaja na kraju skida davno bačene zle čini.

Začarana Pahuljica je u znaku jasnog rediteljskog rukopisa, dobrih glumačkih kreacija, lepih songova, interesantnih kostima i sa dosta scenskih efekata - navode u opisu.

Predstavu je režirao Miloš Jagodić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Toma Bibić i Stefan Mladenović (na snimku Aleksandar Kanjevac i Dejan Gocić koji su ranije igrali u predstavi).

Linkovi će biti objavljeni na Fejsbuk strani Pozorišta lutaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    14:12 // 7. 5. 2020.

    Svaka čast sve ste bolji.Pozdrav za najbolju glumicu Dusku Djordjević

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: