Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:53, 23. 2. 2022.

| Kultura

Na ovonedeljnom repertoaru niškog Lutkarskog dve predstave o prijateljstvu i dobroti

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
pozorište lutaka niš
Jedna predstava u četvrtak, druga u nedelju; foto: Arhiva Pozorišta lutaka

Mališani će ove nedelje u niškom Pozorištu lutaka moći da pogledaju dve predstave jer će u četvrtak, 24. februara, od 18 sati, biti izveden komad Kornjača i zec, dok je za nedelju, 27. februar, od 11:30, zakazana predstava Bila jednom jedna zima.

Kornjača i zec je priča o trci koja bi trebalo da pokaže koja od te dve životinje je brža, kažu iz Lutkarskog, ali i priča o prijateljstvu.

Sem i Džim su poslednji predstavnici svojih porodica u hiljadugodišnjoj raspravi o tome ko je brži, zečevi ili kornjače. Obojica tako nadmeni i ponositi, nalaze se jednog dana na proplanku šume kako bi jednom za svagda trkanjem rešili ko je brži. Kada se trka, u kojoj obojica pobeđuju, završi, shvataju sav besmisao njihove rasprave i uviđaju da su prijateljstvo i sloga mnogo bitniji od ikakve trke - navode iz Pozorišta.

Predstavu je režirao David Alić, a uloge tumače Toma Bibić i Dejan Gocić.

Bila jednom jedna zima je priča o zaleđenoj šumi iz koje, ističu iz Lutkarskog, deca mogu naučiti dosta o prijateljstvu i dobroti.

Priča o jednoj dalekoj, raspevanoj i zaleđenoj šumi u kojoj žive Ćira, Vule, Lija Mudrolija, Zeke i Meda Elvis. Kroz njihove zgode i nezgode deca mogu saznati mnogo toga o dobroti i prijateljstvu - piše u saopštenju.

Članovi glumačkog ansambla su Nataša Ristić, Davorin Dinić, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković i Dejan Gocić.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: