Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 29. 5. 2023.

| Kultura

Na republičkom takmičenju u Tršiću 15 nagrada za srednjoškolce sa juga Srbije

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
tršić
Takmičenje u Tršiću okupilo srednjoškolce iz cele Srbije; Foto: M. T.

U jakoj konkurenciji najboljih srednjoškolaca iz Srbije na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture u Tršiću, pet učenika prvog razreda sa juga osvojilo je jednu od prve tri nagrade, dok je u konkurenciji drugog razreda deset učenika ostvarilo prestižne rezultate. Na istom takmičenju za treći i četvrti razred nije bilo nagrađenih srednjoškolaca sa juga Srbije.

Među najboljima je učenica prvog razreda pirotske Gimnazije Sofija Đorđević sa profesorkom Brankom Tanković Savić koja je osvojila maksimalnih 20 poena i prvu nagradu, u istoj konkurenciji tri učenika iz Niša osvojilo je druge nagrade, Ines Arsenijević sa profesorkom Milenom Nešković iz Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”, kao i Maša Stoiljković i Nada Ilić sa profesorkom Danijelom Petrović iz Gimnazije “Bora Stanković”.

Prokupčanka Katarina Ristić sa profesorkom Marijom Todorović iz Gimnazije u tom gradu osvojila je treće mesto na takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture i ona je i jedina srednjoškolka iz Toplice koja je osvojila jedno od prva tri mesta. marija sa učenicom Katarina sa profesorkom Marijom Todorović; Foto: M. T.

Profesorka Marija i ja smo se dugo i naporno spremale, još od septembra. Sav naš trud se isplatio i ovim nivoom takmičenja, krunisan je diplomom. Ovo je naš uspeh. Test nije bio naročito težak, očekivala sam teži. Prvi put sam u Vukovom zavičaju. Sam Tršić je fascinantan, sve je u duhu našeg najvećeg i najznačajnijeg reformatora - rekla je Katarina.

Od učenika drugog razreda, prva mesta sa juga Srbije osvojile su učenice Jana Pavlović sa profesorkom Kristinom Gavrić iz Srednje škole “Dušan Trivunac Dragoš” iz Svrljiga i Marina Stojilković sa profesorkom Anom Stevanović iz niške Gimnazije “Bora Stanković”.

Iz iste škole Veljko Delić je osvojio drugo mesto, kao i učenici Jovana Radenković, Milica Grozdanović, Tara Stevanović sa profesorkama Slobodankom Mitrović, Valentinom Andrejić Ristić i Milenom Stojanović iz škole “Stevan Sremac” i Una Stajić sa profesorkom Natašom Tomić iz Gimnazije u Leskovcu.

Treće mesto osvojili su Andrej Nedeljković sa profesorom Predragom Rajkovićem iz niške gimnazije “Svetozar Marković”, kao i učenice gimnazije “Stevan Sremac” Mila Maksimović i Milica Stojanović sa profesorkama Ivanom Mandić i Milenom Stanojević.

Učenici trećeg i četvrtog razreda sa juga Srbije nisu uspeli da osvoje ni jedno od prva tri mesta na ovogodišnjem Republičkom takmičenju u Tršiću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auuuu

    13:14 // 29. 5. 2023.

    Svaka čast deco, samo napred!!! Ali i odnovci iz Niša su postigli dobre rezulzate na književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima. Pomenite i njih. Ta deca to zaslužuju...

    • ketamin u kadi

      16:42 // 30. 5. 2023.

      Društvo za srpski jezik je podelilo više od 150 nagrada za učenike 1. i 2. razreda, kad budu osvojili mesto na ozbiljnom takmičenju neka se jave…

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: