Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 6. 7. 2022.

| Kultura

Nadležna ministarstva podržala 14 projekata u Prokuplju, najviše novca za binu na Hisaru

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom kulture
Između ostalih, podržani i projekti prokupačkog Doma kulture; Foto: Lj. M.

Za realizaciju 14 projekata u 2022. godini od kojih je 13 podržalo Ministarstvo kulture i informisanja i jedan Ministarstvo turizma, ustanove kulture u Prokuplju - Biblioteka, Muzej, Istorijski arhiv i Dom kulture dobili su ukupno oko 25, 5 miliona. Ministarstvo kulture i informisanja je podržalo 13 projekta sa oko 10, 3 dinara, dok je Ministarstvo turizma izdvojilo 15 miliona dinara.

Ovo ministarstvo je sa 15 miliona podržalo projekat izgradnje montažno-demontažne pozornice na Hisaru, gde će se u letnjem periodu odvijati čitav kulturni život Prokuplja.

Pozornica će biti važno mesto okupljanja za sve Prokupčane koji će uživati u različitim kulturnim sadržajima koji će biti organizovani.
Prokupačka Narodna biblioteka “Rade Drainac” je u 2022. godini dobila sufinansiranje Ministarstva kulture i informisanja za 4 projekta u ukupnom iznosu od 1, 4 miliona dinara. Pare su namenjene za poboljšanje informaciono tehnoloških resursa Biblioteke koji podrazumevaju zamenu dotrajale opreme u iznosu od 800.000, dok će grad izdvojiti 200.000 dinara - kažu nadležni u Biblioteci.

Dodaju i da će književna manifestacija "Drainčevi susreti pesnika", kao najstarija manifestacija, koja se održava od 1966. godine i od velikog je značaja za grad Prokuplje biti podržana sa 150.000 dinara, dok je budžetom Grada predviđeno dodatnih 1,3 miliona dinara.

"Lektirići eks Ju fest" je festival dečijih i omladinskih dramskih pozorišta i podržan je sa 250.000 dinara, a sa isto toliko novca izdvojeno je i za finansiranje matičnih funkcija Biblioteke.

Prokupački Dom kulture “Radivoj Uvalić Bata” je od Ministarstva kulture i informisanja dobio sredstva za realizaciju dva projekta u 2022. godini, za realizaciju “Ivanjdanske likovne kolonije” koja je podržana sa 140.000 dinara, dok je za štampanje časopisa “Tok“ opredeljeno 150.000 dinara- dodaju u Domu kulture.

Prokupački Muzej je podržan sa 6 projekata u ukupnom iznosu od oko 7, 4 miliona dinara, a odnose se između ostalog na nabavku računarske i elektronske opreme projekte “Uređenje i opremanje hola Muzeja” i “Umetnost staklarstva u Prokuplju”, “110 godina od mobilizacije Gvozdenog puka u oslobodilačkim ratovima Srbije 1912 – 1918. godine“, kao i za arheološka istraživanja kompleksa Hisar u Prokuplju.

Istorijski arhiv dobio je 1, 2 miliona dinara za nabavku i opremanje depoa u Arhivu savremenim policama za smeštaj arhivske građe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: