Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 7. 10. 2022.

| Kultura

Nagrada ”Tomin šešir” Branislavu Brkiću za fotografije o sibirskim selima

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
FB_IMG_1665134990113
Nagrada u rukama predsednika Foto saveza Srbije i jednog od najnagrađivanijih fotografa u regionu; foto: LKC

Samit fotografa bivše Jugoslavije svečano je otvoren sinoć u Leskovačkom kulturnom centru dodelom nagrade ”Tomin Šešir”, a ovogodišnji laureat je Branislav Brkić kome je priznanje dodeljeno za seriju fotografija “Sibirska Tofalarija - život u izolovanim selima“.

Za razliku od prošle godine, kada je nagrada imala dva dobitnika - Branislava Ritonju i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, na 12. Samitu koji organizuje Foto-klub Leskovac nije bilo iznenađenja, pa je nagrada koja nosi naziv po doajenu jugoslovenske i srpske novinske fotografije Tomislavu Peterneku otišla u ruke predsednika Foto-saveza Srbije i jednog jednog od najnagrađivanijih fotografa iz regiona.

Drago mi je da sam u društvu kolega koji su dobili "Tomin šešir“, sve ovo je dosta iznenađujuće za mene. Boravak u izolavanim sibirskim selima bio je značajan u mom životu, s obzirom da tamo nije lako doći. Ali, uz pomoć prijatelja, to se dogodilo i preporučujemo svima kojima se ukaže takva prilika da tamo i odu, jer je pitanje da li će se takva prilika opet ukazati - rekao je Brkić.

FB_IMG_1665134996031 Preko 40 fotografa iz svih zemalja regiona; foto: LKCLeskovačka publika je odmah nakom dodele nagrade mogla i da se sa Brkićevim fotografijama upozna na izložbi. Takođe, otvorene su i kolektivne izložbe ovogodišnjih i prošlogodišnjih učesnika.

Ljubav je ono što nas organizuje i pokreće i, zahvaljujući velikoj ljubavi koju gajite prema ovom festivalu i prema fotografiji, nije bilo prepreka za mnoge od vas da pređu hiljade kilometara da dođu. Čuvajmo ovaj festival jer festival smo vi i mi zajedno – rekla je direktorka LKC-a Sanja Conić.

Preko 40 footgrafa iz zemalja bivše Jugoslavije će se već u toku dana preseliti u Pirot, gde će 12. Samit biti nastavljen, a svi učesnici će do nedelje moći da se upoznaju sa znamenitostima tog grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: