Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 23. 10. 2020.

| Kultura

Nagrada publike za predstavu niškog Pozorišta na "Danima Zorana Radmilovića"

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
1789-foto-pozoristezoranradmilovic
Najviše glasova publike; foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Najbolja predstava po izboru publike na festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru pripala je predstavi "1789“ Narodnog pozorišta Niš. Nagrađena je i monodrama "Doktor Feler“ glumca i aktuelnog direktora leskovačkog teatra Dragana Bože Marjanovića koja je proglašena za najbolju na Festivalu malih pozorišnih formi, kako po izboru stručnog žirija tako i po izboru publike.

Nakon nagrade "Zoranov brk" za najboljeg glumca večeri, koja je na festivalu "Dani Zorana Radmilovića" dodeljena glumcu Aleksandru Mihailoviću za ulogu Kralja u predstavi "1789", stiže još jedno priznanje za niški tetar.

Glasovima publike, predstava "1789", autora i reditelja Hadija Kurića, proglašena je najboljom, a ocenjena je prosečnom ocenom 9,24 - kažu iz niškog pozorišta.

boza-foto-pozoristezoranradmilovic Najbolja monodrama Bože Marijanovića; foto: Pozorište "Zoran Radmilović"Stručni žiri 3. Festivala malih pozorišnih formi nagradu za najbolju predstavu dodelio je monodrami „Dr Feler“ u izvođenju Dragana Bože Marjanovića.

Predstava na najbolji mogući način komunicira sa publikom i pokazuje svu raskoš kako glumačke izvedbe Dragana Bože Marjanovića, tako i monodrame kao dramske forme - navodi se u obrazloženju.

I publika se složila sa stručnim žirijem i takođe najviše glasova dala predstavi vranjskog glumca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: