Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 2. 7. 2023.

| Kultura

Nagrada za doprinos stripu na smotri u Leskovcu pripala Ivani Filipović i Miloradu Vicanoviću Mazi

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
357979259_285331300821610_5864921102577487243_n
Jubilarna 25. Balkanska smotra strip autora završava se danas; foto: Marko Stojanović

Preko 3.000 izlagača iz 82 zemlje sveta učestvovuje na ovogodišnjoj 25. Balkanskoj smotri stripa autora, a sinoć su Leskovačkom kulturnom centru dodeljene nagrade. Plaketu "Nikola Mitrović Kokan“, koja je najstarija nagrada u Srbiji, za doprinos stripu, ove godine dobili su Ivana Filipović iz Kanade i Milorad Micanović Maza iz Bosne i Hercegovine.

Nagrada "Miodrag Veličković Milvel“ za satirični strip pripala je Kosti Milovanoviću iz Obrenovca. Petu godinu dodeljena je nagrada ”Prijatelj stripa“ koju su dobili Milosav Pječić iz Beograda i Udruzi Mostrip iz Bosne i Hercegovine.

Takođe, internacionalni žiri koji su ove godine činili Milorad Vicanović Maza (strip crtač i ilustrator), Lasko Džurovski (strip crtač i ilustrator) i Marko Stojanović (strip scenarista i teoretičar) dodelio je mnogobrojne nagrade. 357983717_659614172258008_3283201266528491977_n Učestvovalo viš od 3.000 autora iz 82 države; foto: Marko Stojanović

U kategoriji strip crtača Memorijalnu plaketu ”Nikole Mitrovića Kokana” dobio je Ljuboslav Gerasimov iz Bugarske, dok su diplome za istu kategoriju dobile Dimitra Nikolaidi iz Grčke I Andrada Baeš iz Rumunije.

Plaketa za ilustraciju pripala je Đurđici Vareli iz Makedonije , dok je plaketa otišla u ruke Teodore Lucić iz Zrenjanina. Memorijalnu plaketu koja nosi ime osnivača Škole stripe za najbolji scenario dobila je Olga Mihailović iz Beograda, dok su diplome dobili Dora Kaštrun iz Slovenije I Vojdan Andonov iz Makedonije.

Nagradu za strip teoriju dobio je Lazar Gocić iz Leskovca, dok je diplome za najbolje debitante dobili Jantar Atanasov i Mia Mihajlova iz Bugarske.

Jubilarna 25. Balkanska smotra strip autora biće završena danas, a po prvi put su ljubitelji devete umetnosti mogli da se upoznaju sa stripom Kanade i Japana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    15:01 // 2. 7. 2023.

    Ne merljiv doprinos Leskovacom stripu daje i dr Cvetanovic u ulozi Super Hika koji "otima od siromasnih i daje bogatima",u ovom "stripu" samo njemu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: