Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 2. 12. 2011.

| Kultura

Nagrada za leskovačkog aforističara

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, aforisticar

Leskovački pesnik, pisac kratkih priča i aforističar Zoran Jovanović (42) osvojio je prvu nagradu u Barajevu na nedavno završenom konkursu aforističara “Olovka ne ćuti”.

To je, u stvari, samo jedna od niza nagrada ovog talentovanog magistra ekonomije zaposlenog u leskovačkoj Pošti na mestu glavnog saradnika u Službi za postanske usluge i mreže.

U poslednje dve godine Jovanović je osvojio nagrade na nekoliko pesničkih i konkursu za kratku priču kao što su druga nagrada na konkursu “Vukašin Conić” u Leskovcu, prva nagrada u Subotici za pesmu i treća nagrada za aformizme u Novom Sadu na konkursu “Milovan Ilić Minimaks”.

Jovanović je jedan od osnivača Književnog kluba “Parabola” u Leskovcu, član Književnog kluba “Đoka Pavlović” u Beogradu i “Velimir Rajić” u Aleksincu i tri godine koordinator programa “Južni front” na festivalu časopisa “Tink-Tenk-Taun” u Leskovcu.

- Neke moje pesme i priče objavljene su u zbirkama najlepših pesama sa konkursa u Ivanjici 2010. i 2011. godine, Rudnička Vrela 2010. i 2011. godine i Garavi Sokak 2010. godine, Leptirica u Ćilibaru, Ćirilica slovo srpskog lica i Ćirilica ogledalo srpske duše. Zastupljen sam u zajedničkoj zbirci više autora objavljenoj u Kruševcu pod naslovom “Prvi put” i “Ljubavni recePat”, a u izradi je treća sa misaonom poezijom pod nazivom "Vetrenjača". Učesnik sam pesničkih susreta i maratona u Aleksincu, Kruševcu, Beogradu i Prvog Evropskog pesničkog fejsbuk festivala održanog 2010. godine na sajmu knjiga u Novom Sadu – kaže mr Zoran Jovanović.

Pesme i priče Zorana Jovanovića iz oblasti satire objavljivane su u prvom elektronskom časopisu za političku satiru na Balkanu “Žikišon”, kao i elektronskom časopisu za satiru “MaxMinus” iz Sarajeva, a više njegovih pesama prevedene je na poljski, francuski, nemački, švedski i portugalski jezik.

Aforizmi Zorana Jovanovića nagradjeni u Barajevu:

Ako Prle ćuti svi drugi su Tihi!
Dva su loša ubila Miloša, treći je svedok saradnik.
Naš odbornik se sve češće bavi poljoprivrednim radovima. Skida kajmak
Da je Adam znao šta ide uz jabuku tražio bi pre nego što mu je Eva ponudila
Guske su spasile Rim, sada kad treba da spasavaju nas zalutale su u magli
Nije sve u dugim nogama, ima i nešto između
Bliže se izbori, političarima su glave pune glasova
Ne tražim izdavača, izdaje me svako kome se poverim
U Kini jedu pse, nama pojedoše džigericu!
Oni nama Nato, mi njima na to, ono.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: