Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 4. 8. 2020.

| Kultura

Nagrada za životno delo "Pavle Vuisić" Voji Brajoviću

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
foto: Medija centar Beograd
Voja Brajović dobinik nagrade za životno delo; foto: Medija centar Beograd

Tihi, Papi, Đole, Džordž, Major Langer, Vuk Branković, Sreten Sinđelić, Taki Papahagi i još mnogo drugih uloga koje su obeležile jugoslovensku i srpsku kinematografiju imaju zajedničko ime - Vojislav Voja Brajović, koji je ovogodišnji dobitnik nagrade "Pavle Vujisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima. Nagrada bi trebalo, prema tradiciji, da bude uručena na Filmskim susretima u Nišu, ali se još ne zna da li će ih biti zbog epidemiološke situacije.

Nagrada za životno delo za 2020. godinu pripala je 71-godišnjem glumcu Voji Brajoviću koji je skoro 50 godina na "velikom platnu" kroz brojne uloge koje su obeležile kinematografiju na ovim prostorima.

Brajović je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1969. godine i ostvario je brojne uloge u predstavama za koje je višestruko i nagrađivan.

Priznanje se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, delo akademskog vajara Milorada Tepavca, monografije i dokumentarnog filma o dobitniku.

Prema tradiciji, nagrada se uručuje na Filmskim susretima koje su najčešće krajem avgusta u Nišu, ali se još ne zna da li će se ove godine održati zbog epidemiološke sitaucije.

Prvi put je Voja Brajović na Filmskim susretima bio sa filmom "Otpisani" davne 1974. godine, ali na ovom festivalu nikada nije dobio nijednu od nagrada koje se dodeljuju poslednje večeri.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    15:01 // 4. 8. 2020.

    Sve češtite zaslužno

    • Smuk

      21:08 // 4. 8. 2020.

      @Mara : Ma , ti kad ga kažeš...

  • MilosNis

    14:25 // 4. 8. 2020.

    Ja bih dodao i uloge Terminatora u boljem zivotu, Sreckovic u metla bez drske, Tito u tito i ja, Bizmark u halo taksi, Becic u vise od igre, Topuz u bure baruta.. kultne uloge. Dobar je glumac Voja Brajovic, bas dobar!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: