Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 30. 8. 2019.

| Kultura

Nagrade, "Senke nad Balkanom" i dva dokumentarca na zatvaranju Filmskih

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Filmski susreti 2019 vanja keser
Poklonom glumaca publici i vatrometom zvanično počeli "Filmski susreti"; foto: Vanja Keser

Ko će sa Letnje pozornice u Nišu poneti značajna priznanja kao što su "Gran-pri Naisa", "Carica Teodora", "Car Konstantin" ili povelje za mušku i žensku ulogu, kao i druge nagrade, biće poznato večeras na zatvaranju 54. Filmskih susreta. Nakon svečane ceremonije biće prikazane epizoda druge sezone serije Senke nad Balkanom, kao i filmovi Kude je taj Niš i Poslednji Yu filmski romantik.

Nakon šest dana prikazivanja filmova i vremena za odluke, žiri koji čine predsednica Nela Mihailović i članovi Goran Radaković i Tamara Aleksić, odlučiće ko će ući u istoriju najstarijeg festivala posvećenog glumačkim ostvarenjima.

Prema ranijim najavama, biće dodeljeno najmanje 8 zvaničnih festivalskih nagrada namenjenih domaćim glumcima, uz najmanje dva potencijalna priznanja za uspešne nastupe stranih glumaca u domaćem filmu, kao i niz nezvaničnih festivalskih priznanja.

Glavna nagrada je svakako "Gran-pri Naisa", koju su tokom duge istorije festivala dobijali Ljubiša Samardžić, Pavle Vuisić, Bata Živojinović, Nikola Simić, Bata Stojković, Žarko Laušević, Nebojša Glogovac, kao i Miloš Biković.

Treći put na Filmskim susretima će biti dodeljena i "Nagrada za najkomičniju ulogu", nazvana po preminulom glumačkom velikanu Miloradu Mandiću Mandi.

Nakon svečanog zatvaranja, posetioci na Letnjoj pozornici moći će da pogledaju epizodu druge sezone Senki nad Balkanom, a nakon toga Kude je taj Niš, dokumentarac o legendi Niša Žiki Čokaliji.

Prema najavama, dokumentarno-igrani film o Baji Šaranoviću - Poslednji Yu filmski romantik, biće prikazan od 23:30 na samom kraju festivala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: