Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 26. 8. 2016.

| Kultura

Nagrade za glumce i dva niška dokumentarca na zatvaranju "Filmskih"

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
800x600-FILMSKI-SUSRETI-OTVARANJE-FOTO-VANJA-KESER-JV34.jpg
Svečana dodela nagrada na Letnjoj pozornici; Foto: Vanja Keser

Večeras se završavaju 51. “Filmski susreti”, na kojima će biti nagrađeni najbolji glumci festivala. Publika će moći da pogleda i dokumentarce o “Lutajućim srcima” i “Radničkom”.

U konkurenciji za Glumca festivala su Lazar Ristovski koji je prve dve večeri dobio najviše glasova publike, Mirjana Karanović, Milorad Mandić Manda, Žarko Laušević i Vuk Kostić.

Iako organizatori još nisu otkrili ko je najbolji glumac festivala po oceni publike, pretposlednje večeri su na bini Letnje pozornice saopštili da Žarko Laušević ima “rekordan broj glasova”.

Večeras će na svečanom zatvaranju, pored grand-prija “Naise” biti dodeljena i ostale zvanična priznanja festivala – za najbolju glavnu žensku ulogu “Carica Teodora”, za najbolju glavnu mušku ulogu “Car Konstantin”, povelje za najbolje muške i ženske uloge kao i za epizodne uloge, za debitanta. Filmski Nagrada za životno delo; Foto: Vanja Keser

Podsećamo da je “Pavle Vuisić” - nagrada za izuzetan doprinos glumačkoj umetnosti u domaćem filmu, otišla u ruke Lazaru Ristovskom, prve večeri festivala. On je gost “Filmskih” zbog filmova “Dnevnik mašinovođe” i “S one strane”.


Niška umetnost zatvara “Filmske”

Ove godine poslednje festivalske večeri na repertoaru su dva dokumentarca snimljena u Nišu o niškim brendovima – muzičkog grupi “Lutajuća srca” i fudbalskom klubu “Radnički”.

Prema rečima Dejana Dabića iz Direkcije festivala, praksa je da po jedan film bude sa prostora bivše Jugoslavije, ali su ovoga puta napravili presedan.

Složio sam se da festival zatvore dva niška filma kako bi smo promovisali svoje autore – kazao je Dabić.

Press Film u režiji Vladimira Ristića; Foto: JV Tvorci filma “Lutajuća srca – arhiv emocija” kažu da je namera bila da se uz pomoć članova grupe, njihovih prijatelja i saradnika ispriča priča o kultnom niškom bendu.

U filmu “Radnički je ljubav Niša” o ovom fudbalskom klubu govore Dragan Stojković Piksi, Dejan Petković Rambo, kao i najstariji igrač kluba Branislav Čičević Čiča. U dokumentarcima su prikazani najsjajniji trenuci niškog fudbala.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • đžimi karter

    17:54 // 26. 8. 2016.

    Kada se proglase pobednici festivala PRAVAC U KAFIĆE KOJI UVELIKO RADE BEZ OBZIRA ŠTO IH JE INSPEKCIJA ZATVORILA!Lično nemam ništa protiv vlasnika ovih objekata.Danas kada sam prošao i video da rade bilo mi je drago.Bolje to nego zaštitne trake i druge blokade.Ali se postavlja jedno pitanje: ŠTA JE SA VLASNICIMA OBJEKATA KOJI RADE U SKLADU SA ZAKONOM?Neko je sebi dao AUTOGOL.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: