Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 11. 3. 2019.

| Kultura

Nagrade za mlade dizajnerke iz Niša na konkursu za borbu protiv raka

Autor:M. T. Izvor:Južne vesti
nagrade
Kreacije učenica niške Umetničke škole među najboljima; foto: FB Pink Ribbon Serbia

Plakat i slogan "Napravi pr(a)vi korak, uradi pregled!" pobedili su na konkursu povodom Meseca borbe protiv raka, a nagrađena je dizajnerka iz Umetničke škole u Nišu Marija Tatić. Ona je osvojila prvu nagradu, dok je Vera Nikolić iz iste škole osvojila treće mesto.

Konkurs je organizovan preko zvanične Fejsbuk stranice Pink Ribbon Serbia (Festival roze trake), a najbolje je birao međunarodni žiri sastavljen od predstavnika iz Japana i Srbije.

Učenici Umetničke škole u Nišu su svojim radovima dokazali da su dorasli ovom kompleksnom zadatku. Među mnogobrojnim pristiglim radovima i mnogobrojnim ponuđenim rešenjima kao najkompletniji, najkreativniji i najoriginalniji istakli su se radovi učenika upravo Umetničke škole - navode iz ove škole.

Žiri je ocenjivao asocijativnost, relevantnost, originalnost, ali pre svega - koliko radovi podstiču na odlazak na skrining pregled i utiču na podizanje svesti o prevenciji, jer je konkurs deo projekta unapređenja nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke u Srbiji. Mogli su da učestvuju svi, bez obzira na zanimanje, a podeljeni su u kategoriju učenika i odraslih. Nagrađeni radovi izloženi su u Galeriji Narodne banke Srbije u Beogradu.

Među izloženim radovima su još dva plakata učenica četvrte godine ove škole, Jane Stojanović i Sandre Milanović.

Konkurs su sproveli Japanska organizacija za međunarodnu saradnju, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:58 // 11. 3. 2019.

    Sve čestitke. Ima još vredne i dobre dece

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: