Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:37, 11. 7. 2014.

| Kultura

Nagrađene svrljiške rukotvorine

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
rukotvrine.jpg
Dobitnici nagrada na prijemu u kabinetu predsednice Opštine

Predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović primila je predstavnike Udruženja “Gorska Vila“ koji su učestvovali na 44. Međunarodnoj izložbi ručnih radova i kolekcija, saopštila je Informativna služba opštine Svrljig.

Ova tradicionalna manifestacija otvorena je u petak, 27. juna, u Osnovnoj školi „Čeh Karolj”, u opštini Ada u Vojvodini i trajala je do 4. jula. Osnovni cilj ove izložbe bilo je promovisanje tradicionalnih i starih zanata, kao i popularizacija izrade upotrebnih i ukrasnih predmeta kroz stare zanate.

Na tradicionalnoj manifestaciji ove godine učestvovalo je više od 4.000 izlagača, među kojima su bili predstavnici opštine Svrljig iz Udruženja „Gorska vila“.

Tom prilikom za postignute rezultate diplome sa Međunarodne izložbe poneli su Saša Jovanović za prvo mesto u kategoriji kolekcija suvenira od drveta, Marina Jovanović za prvo mesto u kolekciji magneta, Dalibor Jevtić za prvo mesto u kategoriji kolekcija prirodnih sapuna, Drena Stamenković, koja je osvojila drugo mesto u kategorii slika, Anica Vasić, kojoj je pripalo prvo mesto u kategoriji pletenje čarapa i Emina Stefanović, koja je zaslužila priznanje u kategoriji Nivo nagrada za izradu starih prsluka.

- U ime opštine Svrljig i u svoje lično ime čestitam vam na postignutim rezultatima. Ovo Udruženje ima zaista dobru saradnju sa Opštinom Svrljig i nadam se da će se u narednom periodu ta saradnja biti još uspešnija - istakla je Trifunovićeva.

Predsednica opštine Svrljig ističe da će i u Svrljigu uskoro moći da se razgledaju, ali i kupe kvalitetne rukotvorine koje izrađuju Svrljižani, a krase štandove ovakvih manifestacija širom Srbije.

- U Ulici Vase Albanca, koja vodi put Babinog zuba, ispred gradskog parka, uskoro će biti postavljene dve savremene kućice sa solarnim panelima, dobijene iz projekta, koje će na neki način biti u funkciji suvenirnica. Njima će gazdovati Centar za turizam, kulturu i sport koji će nedeljno određivati radnika, odnosno lice koje će biti zaduženo za prodaju rukotvorina koje izrađuju naši sugrađani - rekla je Jelena Trifunović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: