Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:42, 15. 2. 2017.

| Kultura

Nagradni konkurs za najbolju kratku priču

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Sveska i olovka
Priče slati do 1. marta; Ilustracija; Foto: J. V.

Afirmisani i neafirmisani pisci mogu sa po jednom dosada neobjavljenom pričom na bilo koju temu da se prijave na konkurs Rotari kluba Niš-Medijana, a najbolje tri biće nagrađene novčano. Takođe, njihove priče biće objavljene u zbirci “Zavrti točak” koje će klub promovisati.

Kako kažu u Rotari klubu, na ideju da pokrenu nagradni konkurs iz književnosti, došli su u razgovoru sa niškom piscem i vlasnikom izdavačke kuće “Vrana” Branislavom Jankovićem, koji će i biti u žiriju za izbor najboljih priča.

Osim njega, odlučivaće i Gordana Kovčin ispred Rotari kluba Niš-Medijana i profesorka srpskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi “Branko Miljković” Ivana Stanojević.

Cilj projekta, tj. objavljivanja knjige jeste obogaćivanje kulture srpskog naroda, kao i pokretanje jednog od nagrađivanih konkursa iz oblasti književnosti – kazali su iz Rotari kluba.

Pisac najbolje priče po odluci žirija bio bi nagrađen sa 30.000 dinara, drugoplasirani bi dobio 20.000 dok bi za priču na trećem mestu pisac dobio 10.000 dinara. Svaki od njih bi dobio po primerak zbirke “Zavrti točak”, a ostatak tiraža od oko 200 primeraka bi se, kažu, prodavao po promocijama koje bi klub organizovao.

Sav novac od prodatih knjiga otišao bi u fond za realizaciju projekta i naredne godine – dodaju.

Uslovi konkursa:

- Slati neobjavljene priče dužine od 3 do 5 A4 stranica na srpskom jeziku;

- Tekst slati u elektronskoj formi (Word - font Arial, veličina slova 12) sa naslovom, imenom i prezimenom autora, kratkom biografijom i kontakt podacima, na mejl adresu: [email protected];

- Autor može poslati samo jednu priču;

- Najbolje priče biće objavljene u zbirci pod nazivom “Zavrti točak”. Autori objavljenih radova dobijaju po jedan primerak navedene knjige;

- Krajnji rok za slanje radova je 1. mart 2017. godine;

- Izbor pristiglih priča objaviće žiri, a rezultati će biti objavljeni na sajtu Rotari kluba Niš-Medijana (www.rotaryclub.rs) 15. marta 2017. godine;

- Tri najbolje priče biće nagrađene - prva nagrada 30.000 dinara, druga nagrada 20.000 dinara, treća nagrada 10.000 dinara

Plakat za konkurs Foto: Rotari klub Niš-Medijana

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Катинац

    22:05 // 21. 2. 2017.

    Заиста, није уобичајено достављање отворених података аутора. Жири би требало да има несвакидашње квалитете, па да буде непристрасан!

  • Dragoljub J.

    19:42 // 18. 2. 2017.

    Pošto konkurs nije anoniman, mi to valjda treba da verujemo da će biti i pošteno sproveden, odnosno da pobednici već sada nisu poznati. Neozbiljno, krajnje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: