Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 24. 3. 2016.

| Kultura

“Naissa” dodeljena Ljubivoju Ršumoviću

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
ršumović
Pesnik čija je poezija mnogima obeležila detinjstvo; foto: Opština Medijana

Nagrada za izuzetan doprinos književnosti za decu “Naissa” uručena je na 8. Medijana festivalu dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u Nišu poznatom srpskom pesniku Ljubivoju Ršumoviću.

Kako kažu u Opštini Medijana, koja je organizator festivala, emocije, beskrajni aplauz i pažnja “malih vila“ koje su Ršuma izvele na binu u prepunoj sali Narodnog pozorišta u Nišu ostaće za nezaborav.

Posebnu reč o radu Ršuma dao je Raša Popov. On se osvrnuo na “bezbrojne Ršumove crte i crtice, stihove i priče za pamćenje”.

Nagradu “Naissa” uručio je predsednik niške opštine Medijana Zoran Stojanović.

Nema nagrade da se Ršumu odužimo. Simbolična je. Njome beležimo 40 godina od prve njegove objavljene knjige i 50 godina od prvih stihova. Ršum nas stalno podseća da nema ničeg lepšeg od dece. Mi želimo da ga niška „Naissa“ podseća na Niš, na decu Niša – rekao je Stojanović.

Festival je okupio talentovanu decu, njihove učitelje i nastavnike, kao i najpoznatije pisce uz čija dela deca odrastaju. Najboljima na konkursu u kategoriji literarnih i likovnih radova objavljenih u zborniku pod nazivom „I posle detinjstva“ uručene su novčane nagrade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bajka

    16:11 // 24. 3. 2016.

    Sve,čestitke na zasluženoj nagradi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: