Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 10. 8. 2018.

| Kultura

Najuticajnija vokalna džez grupa svih vremena večeras na “Nišvilu”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Manhattan Transfer
Sviraju prvi put u ovom delu Evrope; foto: JV

Najveća zvezda ovogodišnjeg Nišvila, najpopularnija i najuticajnija vokalna džez grupa svih vremena The Manhattan Transfer, prvi put će nastupiti u ovom delu Evrope, na glavnoj bini niškog džez festivala. Večeras ne treba propustiti ni svirku bubnjara Omara Hakima, kao i nastupe džez i soul bendova i jedne od najboljih bugarskih pevačica.

Vokalna džez grupa sa impresivnom karijerom predstaviće se Nišvil publici, koja može da očekuje izvrstan nastup i dobar provod tokom svirke, jer su njihovi koncerti poznati po vrhunskom izvođenju, ali i nezaboravnom šou koji će se dopasti i džez sladokuscima, kao i onima koji vole drugačije žanrove.

Nastupiće i grupa OZ Experience, u kome sviraju Omar Hakim, jedan od najpoznatijih bubnjara na prelazu u novi milenijum, kao i njegova supruga, pijanistkinja Rachel Z. Na bubnjevima koje je počeo da svira sa 5 godina publici će pokazati svoju “magiju”, kao i sve ono što je naučio tokom karijere na koju je krenuo sa 15 godina i tokom koje je sarađivao sa velikanima džeza i ostalih bliskih žanrova.

Jedan od najboljih poljskih sastava savremenijeg džez izraza Wojcinski Szmanda Quartet, u kome sviraju 3 brata, otvoriće drugo festivalsko veče na glavnoj bini, a potom će nastupiti češki Vein Trio, koji na sceni postoje više od 10 godina, svirali su na svim kontinentima, a poslednji album su im džez obrade Morisa Ravela.

Sviraće i Dimitry Baevsky Quartet - koga vodi muzičar koji je sarađivao, nastupao i snimao sa poznatim svetskim muzičarima. Pred sam kraj večeri nastupiće The Juke Joint Royals, sedmočlani ritam i bluz kombo koji dokazuje da se u Austriji ne svira samo dobar valcer. Publika će potom moći da čuje i Ruth Kolevu, jednu od najboljih bugarskih pevačica, koja se podjednako dobro snalazi u različitim stilovima - džez, fank, pop, a koju je britanski BBC radio proglasio najboljom soul pevačicom jugoistočne Evrope.


Satnica večerašnjih nastupa:

Earth Sky Stage:

19:30 Wojcinski Szmanda Quartet

20:20 Vein Trio

21:15 Dimitry Baevsky Quartet

22:10 Omar Hakim & Rachel Z

23:15 Manhattan Transfer

00:40 The Juke Joint Royals

01:30 Ruth Koleva

Midnight Jazz Dance:

00:00 Trenchtown Senior

01:30 Simon Lee

03:30 Angel Funkusion

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: