Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 26. 10. 2015.

| Kultura

Naredni "Nišvil" sa kineskim turistima i muzičarima

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Sala-Kina
Najveća koncertna sala u gradu Guandžou

Nakon dvonedeljnog predstavljanja "Nišvilu" u Kini, direktor ovog džez festivala Ivan Blagojević kaže da će privući kineske turiste u Srbiju.

Blagojevic-ivan Blagojević dogovarao učešće kineskih muzičara na "Nišvilu"Na poslednjoj stanici tokom posete Kini na poziv Kineske džez asocijacije, Blagojević je sa direktorima ostalih evropskih džez festivala posetio grad Guandžou. Tako je razgovarao za direktorkom najveće koncertne sale u tom gradu i profesorima muzičkog konzervatorijuma.

Njegova želja da kineski turisti pohrle na niški festival je, kaže, ostvariva.

Osnovanost ovakve želje potvrdio mi je i domaćin, izvršni potpredsednik i generalni sekretar Kineske džez Asocijacije Adam Yong Huang, koji mi je u dvosatnom razgovoru rekao da sve veći broj kineskih turista tokom leta dolazi u Evropu sa ciljem da posete upravo muzičke festivale - kaže Blagojević.

Kina Blagojević u Kini na poziv Kineske džez asocijacije Dodaje da se od ostalih džez festivala istočne i centralne Evrope, čiji se predstavnici nalaze sa njim na proputovanju, domaćinima iz Kine najviše dopao upravo koncept "Nišvila".

Razgovarao je o dolasku kineskih džez sastava na predstojećim izdanjima "Nišvila", ali i nastupu studenata i profesora Xinghai konzervatorijuma na kom se školuje više od 2.000 ljudi.

Oni bi trebalo da se uključe i kao predvači na "workshop"-u, a dogovoreno je da po principu reciprociteta narednih godina posredstvom "Nišvila" nekoliko srpskih džez grupa nastupi u Kini - kaže Blagojević.

On  je u Gunadžou, u koncertnoj sali Xinghai sa kapacitetom od 1.500 mesta, bio i na koncertima velikih imena džeza kao što su Dee Dee Bridgwatter i "Victor Wooten Trio".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • CVETKO prvi

    17:03 // 26. 10. 2015.

    "Doćiće žuti narod i popiće vodu sa Nišave /ne sa Morave/ ... pogrešili Tarabići a i ... onaj , njin!

    • hvala

      18:51 // 26. 10. 2015.

      lepo ste me nasmejali, a šta ćemo sa smeštajem za vodoispijače? Naissus i ostali hoteli baš povoljno otišli, samo još kada bi radili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: