Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:12, 27. 4. 2020.

| Kultura

Naslovi leskovačke Biblioteke u onlajn katalogu

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
knjige biblioteka leskovac
Radno vreme Biblioteke je od 7 do 16 sati, foto: B. Antić

Narodna biblioteka "Radoje Domanović" u Leskovcu otvorila je jutros vrata svojim članovima, a kako bi se izbegle gužve i sprečilo eventualno širenje virusa korona, iz ove ustanove apeluju na građane da naslove biraju onlajn i poruče putem mejla ili telefonom. U toku vanrednog stanja, Biblioteka će za penzionere raditi kada je za njih predviđeno vreme za kupovinu.

Radno vreme leskovačke Biblioteke je od 7 do 16 sati, a kako kažu u ovoj ustanovi, preduzete su sve preventivne mere za sprečavanje širenja virusa korona. Ulaz u Biblioteku je na Dečjem odeljenju, iz Ulice Radoje Domanović, a korisnici su u obavezi da pri ulasku imaju zaštitnu opremu (maske i rukavice) i da budu propisno udaljeni jedni od drugih.

Osim preko kobis (cobiss) pretraživača, naslovi koje ima Biblioteka u Leskovcu dostupni su i u onlajn katalozima - Pozajmno i Dečje odeljenje, a iz ove ustanove apeluju na građane da željene knjige pretražuju na internetu kako se u prostorijama ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Pored lektira za osnovnu i srednju školu, na društvenim mrežama i sajtu Biblioteke objavljeni su katalozi knjiga na osnovu kojih će moći da se poruči i izda jedna publikacija sa Pozajmnog ili Dečjeg odeljenja na period od 14 dana, bez mogućnosti produženja. Knjige će se poručivati putem mejla [email protected]. Pozajmljene knjige mogu se vratiti u Biblioteku. Za narednu pozajmicu preporučuje se rezervacija na mejl ili date brojeve telefona, kako bi se knjige preuzele odmah po dolasku korisnika u Biblioteku - kažu u ovoj ustanovi kulture.

Za sve informacije bibliotekari su dostupni i na brojeve telefona 065/3150080, 016/3150083 i 016/3150081.

Publikacije sa Zavičajnog odeljenja i Legata "Nikolaj Timčenko" neće se izdavati, a korisnici će do građe iz ovih fondova moći da dođu putem mejlova [email protected] i l[email protected], kao i na broj telefona 016/260077. Radno vreme Zavičajnog odeljenje i Legat Nikolaja Timčenka je od 9 do 13 sati.

Sa Stručnog odeljenja izdavaće se po jedna publikacija koja se može zadržati najviše 48 sati, uz obavezan lični dokument (fotokopija lične karte i revers) - kažu u Biblioteci.

Ogranci Biblioteke u Vučju, Grdelici, Pečenjevcu i Predejanu radiće od 9 do 13 sati, dok čitaonica dnevne štampe, čitaonice na Stručnom, Dečjem i Zavičajnom odeljenju, kao i elektronske učionice, do daljeg neće raditi.

Kao novinu u vanrednom stanju, Biblioteka će za penzionere, kao pripadnike osetljive grupe sa ograničenim vremenom kretanja, dodaju, dežurati u dane kada izlaze iz svojih domova da idu u trgovinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: