Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 13. 8. 2022.

| Kultura

Natasha Atlas i Džambo Agushevi Orchestra večeras na "Nišvilu"

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
nisvil
Džambo Agushevi Orchestra većeras na "Nišvilu"; foto: T. T.

Treće veče Nišvila otvoriće sastav Milan Petrović Quartet, a sa njima će nastupiti i makedonski džez gitarista Sašo Popovski. Posetioci će imati prilike da čuju i bendove iz Brazila, Poljske i Bugarske. Nakon toga će na sceni biti Natasha Atlas, jedan od najistaknutijih vokala u arapskom svetu, zajedno sa makedonskim sastavom Džambo Agushevi Orchestra.

Program od 19:30 otvara jedan od najistaknutijih bendova na srpskoj bluz i džez sceni Milan Petrović Quartet. Ovo će im biti drugi nastup na Nišvili, a sa njima će zajedno svirati i makedonski džez gitarista i kompozitor Sašo Popovski.

Posetioci će imati prilike da od 20:30 slušaju i brazilski bend Igor Willcox Quartet, koji kombinuje elemente džeza, fanka i fuzije.

Festival će od 21:30 uveličati i bend iz Poljske Nikola Kolodziejczyk Orchestra. Njihove pesme su nastale tako što džez pijanista, kompozitor, aranžer i dirigent Kolodziejczyk komponovao jedinstvene džez svite na osnovu velikih dela poznatog poljskog pesnika Adama Mickievicz-a.

Koncert grupe Montuno, koju čine elitni muzičari iz različitih žanrova - džeza, roka i bugarske tradicionalne muzike, počinje od 22:40.

Natasha Atlas, jedan od najistaknutijih vokala u arapskom svetu, prepoznata po svojoj sposobnosti da brilijantno sintetiše vokalne tradicije Zapada i Bliskog istoka nastupiće od 23:50. Sa njom će na sceni biti i orkestar Džambo Aguševi, koji se popeo na vrh međunarodne muzičke scene. nisvil Na "Nišvilu" i Natasha Atlas; foto: M. Đ.

Imali smo ideju pre 16 godina da napravimo neku novu muziku, miks balkanske muzike, makedonske, fank, džez muzike, rege. Mi smo napravili takav jedan spoj više stilova i mislim da smo napravili dobar spoj, slušaćete večeras - rekli su iz Džambo orkestra.

Treće veče će biti završeno nastupom domaćeg benda Slide ride.

Podsetimo, glavni program Nišvila je počeo 11. avgusta i trajaće do nedelje, 14. avgusta. Nagrada za životno delo uručena je pevačici Beti Đorđević, a "Šaban Bajramović" legendarnom gitaristi Al McKay-u.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Neuk

    11:24 // 14. 8. 2022.

    Ovi hejteri najviše sto znaju od dżeza je da napišu "jazz". Ima džeza kolko oćes na Nišvilu al i Miles Davis da vaskrsne i dođe, oni ne bi znali ko je

  • Dragan

    21:53 // 13. 8. 2022.

    Nisvil nema nikakve veze za jazz-om i trebao bi da se reklamira kao neki ispuseni Evergrin skup nekih muzicara iz sveta koji su tamo odavno "ispusene mustikle" a ovde dodju medju zagljupljeni narod farmom, Pinkom i ostalim kicericama jer jedino ovde jos neko moze da im udeli neki aplauz. Jazz manifestacije, u svetu, drze do nivoa. Kakav crni jazz festival...

  • Сини Муњо

    18:41 // 13. 8. 2022.

    И киша,плаха,густа и непрекидна,залива и натапа жедну земљу,биљке препуне зрелих плодова - хвала Ти Боже,до неба.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: