Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 27. 8. 2017.

| Kultura

Nebojša Milovanović najbolji treće večeri "Filmskih"

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
filmski susreti
Publika bira najbolje svake večeri, zvanične nagrade na kraju; Foto: Vanja Keser

Za ulogu u filmu "Nigde", jedinom premijernom filmu u zvaničnom programu niških “Filmskih susreta”, publika na Letnjoj pozornici izglasala je Nebojšu Milovanovića za najboljeg glumca treće večeri festivala.

Milovanović je priznanje od publike, koje glumci uvek ističu da najviše vole, dobio za ulogu Antoana, jednog od 3 glavna junaka filma koji govori o prijateljstvu i ljubavi, ratnim devedesetim i o uvek aktuelnom motivu odlaska iz zemlje.

Ovakav film nositi i uraditi, za mene je ovo dragoceno iskustvo. Drago mi je što igram protagonistu koji zapravo svojim ćutanjem, svojim nečinjenjem, nesto čini. To nije lik koji ce vas fascinirati, ali to je lik koji ce vas uvesti u stanje koje će vam postati jasno. Teško je glumiti ovako nešto - rekao je Milovanović.

Film “Nigde” režisersko je delo Predraga Velinovića, a svoju domaću premijeru imao je sinoć na Letnjoj pozornici u Nišu. Svetsku premijeru imaće ovih dana na filmskom festivalu u Montrealu.

Pored filma "Nigde" sinoć je prikazan i film “Rekvijem za gospođu J.”, ostvarenje režisera Bojana Vuletića, saga o nesnalaženju običnog čoveka u lavirintu srpske birokratije.

Večeras su na programu 2 filma, “Ime: Dobrica, prezime: nepoznato” u kojem glavnu ulogu tumači Slavko Štimac i “Slepi putnik na brodu ludaka” o životu srpskog pripovedača Petra Kočića. Između ova 2 filma, tradicionalno će “poslednjim aplauzom” biti odata počast preminulim glumcima između 2 festivala.

Filmski susreti traju do srede, 30. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: