Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 11. 10. 2012.

| Kultura

Nedelja nemačkog filma u Nišu

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
nemacki-film.jpg

U petak, 12. oktobra u bioskopu "Kupina" počinje Nedelja nemačkog filma tokom koje će niška publika imati priliku da premijerno pogleda 11 savremenih nemačkih filmova.

Projekcije će biti organizovane od 17h i od 19h, a cena ulaznice je 100 dinara.

Nedelja nemačkog filma traje do 17. oktobra, a organizator je "Gete institut" u saradnji sa Niškim kulturnim centrom i bioskopom "Kupina".

Repertoar za Nedelju nemačkog filma

Petak, 12. oktobar

17h
Almanya, dobrodošli u Nemačku (2009/2011, 95’), sala 2
Režija: Jasemin Šamdereli
O filmu: Hisein je 1964. godine iz Turske došao u Nemačku. Kasnije su mu se pridružili žena i deca. Sada njegova unuka priča porodičnu priču dok idu na odmor u mesto iz kojeg potiču. Gde je, u stvari, prava domovina?

19h
U senci (2010, 85’), sala 2
Režija: Tomas Arslan
O filmu: Trojan je profesionalni kriminalac koji se specijalizovao za provale. Napustivši zatvor, nastavio je tamo gde je stao. Iako ništa nije kao nekad, njemu se otvara mogućnost pljačke transporta novca.

Subota, 13. oktobar

17h
Hotel Lux (2011, 103’), sala 2
Režija: Leander Hausman
O filmu: Godina 1938. Kabaretista Hans beži iz Berlina. Put ga vodi u Moskvu, u ozloglašeni hotel za azilante – Lux.

19h
Lolipop čudovište (2011, 93’), sala 2
Režija: Ciska Riman
O filmu: Samo što je Onin otac, preosetljivi umetnik, oduzeo sebi život, potresena tinejdžerka naleće na Arijanu, čiju porodicu teroriše brat hipohondar.

Nedelja, 14. oktobar

17h
Prozor u leto (2011, 96’), sala 2
Režija: Hendrik Handlegten
O filmu: Prva velika ljubav i prvi zajednički odmor Julijane i Avgusta koji odlaze u Finsku kako bi posetili njenog oca.

19h
Ono što ostaje (2012, 88’), sala 2
Režija: Hans-Kristijan Šmid
O filmu: Ginter i Gite žive u otmenoj kući i raduju se dolasku sina i unuka iz Berlina. Sve deluje uobičajeno do trenutka dok Gite ne saopšti da više ne pati od depresije. Ostali u tome vide ugroženost svojih interesa.

Ponedeljek, 15. oktobar

17h
Jutarnje more (2011, 90’), sala 1
Režija: Folker Šlendorf
O filmu: U okupiranoj Francuskoj, u gradu Nantu, nasred ulice ubijen je nemački oficir. Za odmazdu treba da bude streljano 150 Francuza, među njima i sedmnaaestogodišnjak koji je bacao letke u bioskopu. Više ništa neće biti isto...

19h
Pesma u meni (2010, 95’), sala 2
Režija: Florijan Kosen
O filmu: Mlada Nemica u Buenos Ajresu čuje špansku dečju pesmicu koju ona prepozna, mada nikada nije učila španski jezik. Kada je njen otac saznao da se ona seća te pesme, krenuo je za njom u Argentinu da bi je zaštitio od prošlosti.

Utorak, 16. oktobar

17h
Ratnica (2011, 106’), sala 1
Režija: David Vnent
O filmu: Mariza ima nepunih dvadeset godina, neonacista je i reaguje agresivno kad god joj se neko ne sviđa. Živi u učmalom istočnoevropskom gradiću, mrzi strance, političare, kapitalizam i policiju, kao i sve one za koje smatra da su krivi što je njen dečko završio u zatvoru i što joj se svet ruši.

19h
Zapadni vetar (2011, 90’), 35 mm
Režija: Robert Talhajm
O filmu: Leto, 1988. godine. Mladim talentovanim sportistkinjama, bliznakinjama Izi i Doren, dozvoljeno je da otputuju u Mađarsku. Tamo upoznaju dvojicu momaka iz Hamburga, što će biti veliko iskušenje za ove tinejdžerke zbog kazne Bekstvo iz Republike.

Sreda, 17. oktobar

17h
Grad pod tobom (2010, 110’), 35 mm
Režija: Kristof Hohojzler
O filmu: Supruga ambicioznog bankara upušta se u ljubavnu avanturu sa šefom svoga muža. Strast koja se javlja u okviru moći i novca izaziva krizu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: