Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:16, 25. 6. 2019.

| Kultura

Nemanja Radulović pred večerašnji koncert: Uvek se radujem povratku u Niš

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
nemanja radulović
Povratak južnjačkog virtuoza; Foto: JV

Virtuoz na violini i svetski poznati umetnik Nemanja Radulović večeras svira u svom rodnom Nišu na Letnjoj pozornici. Nada se da će besplatni letnji koncerti postati tradicija, kaže da se uvek raduje povratku u Niš, a da kompoziciju Niška banja svira svuda po svetu jer ga podseća na detinjstvo i poreklo.

Jedan od najslavnijih nezvaničnih ambasadora grada Niša nastupiće od 21 sat sa svojim orkestrom Dabl sens sa kojim stvara muziku 10 godina. Svoju umetnost doživljava sa puno emocija, pa za svoj ansambl kaže da deluje kao velika porodica, a da ga muzika nikad nije izneverila.

Da grad iz koga je potekao ne zaboravlja dokazuje i tako što na koncertima od Pariza do Japana svira kompoziciju Niška banja, topla voda. Za tu pesmu kaže da je onih što “pogađa u srce”.

Volimo da sviramo Nišku banju, možda zato što me podseća na detinjstvo i moje poreklo, a i mnogo je lepa kompozicija, nije da se dopada samo našim ljudima - rekao je Radulović.

Pored kompozicija sa desetog studijskog albuma Bajka, Radulović obećava da će na koncertu biti i filmske muzike i tradicionalne i klasične muzike iz istočne Evrope.

Specijalni gost na koncertu biće glumica Tamara Aleksić (filmska Lenka Dunđerski) koja će pričom, a Radulović i Dabl sens muzikom, pokušati da Nišlijama dočara Šeherezadu.

Ulaz za posetioce i ljubitelje Radulovićeve muzike večeras je besplatan.

Poslednji put Radulović je u Nišu svirao decembra 2015, a kaže da je uvek najteže svirati kod kuće. U međuvremenu je ordenom francuske vlade postao i vitez umetnosti i kulture, kao što su to ranije postali Bob Dilan, Dejvid Bouvi i Erik Klepton, između ostalih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nisliski mohikanac

    23:25 // 25. 6. 2019.

    bili na koncertu,guzva,nista se nije culo van amfiteatra.trebalo je napraviti dogadjaj da se cuje svuda na letnjoj I po tvrdjavi,ovako ispade jadno

    • Pera ložač

      09:41 // 26. 6. 2019.

      Ne preterujte sa očekivanjima, od Nemanje. Čovek došao, doveo orkestar, svirali, ulaz besplatan. Od "lokala"/tzv organizatora ne očekujem NIŠTA. Niko nije, recimo, bacio suzavac ... Bilo struje ... Od njih - dosta.

  • Ouzo

    21:01 // 25. 6. 2019.

    Nemanja,zelim ti uspesan koncert!
    Verovatno ce koncertu prisustvovati veliki znalci umetnicke muzike,Lambrozo i Ljubo belmuz.

  • Zoran

    20:40 // 25. 6. 2019.

    Pitanje za organizatora je zasto je najveci deo sedista rezervisan i kome su deljene karte? (ovo je uzivo sa letnje pozornice).
    Kada smo se raspitivali receno je da karte ne postoje a sada se prave veoma neprijatne scene!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: