Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:17, 5. 12. 2019.

| Kultura

Nenad Pagonis predstavlja autobiografiju u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
nenad pagonis
Nenad Pagonis u Nišu; foto: printscreen, Instagram

Desetostruki svetski šampion u kik-boksu i aktuelni učesnik TV šoua Tvoje lice zvuči poznato Nenad Pagonis promovisaće svoj autobiografski romana U ringu sa životom u petak, 6. decembra u Forum shopping centru u Nišu.

Prema rečima organizatora, ovo delo je svojevrstan vodič za mlade u kojoj Pagonis želi da pokaže drugima da je moguće izabrati bolji put i da bez obzira na prepreke koje su na svakom koraku, ne treba da odustanu od svojih snova.

"Ipak, noću, pred san, još ponekad prelazim put od Rakovca do Novog Sada. Vraćaju se slike prelaska Dunava baržom, jurnjave za poslednjim autobusom, stopiranja na mostu, po gustoj magli, kada sve izgleda sablasno i ne znaš ko će ti stati. Svesno puštam da se nižu ove slike, ne sputavam ih, ne potiskujem. Imaju potrebu da me na nešto podsete, da budu tu, ne dozvoljavaju mi da ih zaboravim. Ponovo vidim ono mesto na brdovitoj stazi od magistrale do naše kuće na bregu gde sam stao i plakao od muke, do kolena u snegu, promrzao i potpuno klonuo..." - deo iz romana "U ringu sa životom".

Svaki opis detalja iz Pagonisovog detinjstva je upečatljiv kao fotografija, u kojoj će se pronaći mnogi, dodaju organizatori.

"Vidim tog dečaka, jasno vidim i te suze besa, očaja, ogorčenosti zbog težine koja mu je nametnuta na svakom koraku i koju većina njegovih vršnjaka ne poznaje. Za trenutak je poželeo da se skotrlja niz smet i ostane tamo zatrpan u snegu, sa mišlju da se ne pomeri, da utone u tu belinu i zaboravi na sve. Pa neka Život razmišlja zašto ga je doveo do toga i neka se kaje! Ne seća se šta je prelomilo da nastavi. Mora biti da je to učinilo telo samo od sebe, kao i toliko puta do tada. Desna noga je izronila iz snega i načinila novu rupu pri sledećem koraku. Leva ju je sledila. Nadalje put nije bio nimalo lakši, ali je odlučnost išla ispred njega kao grtalica...” - deo iz romana "U ringu sa životom".

Promocija će biti održana u Tržnom centru Forum shopping centru od 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    16:32 // 5. 12. 2019.

    Da li je dovoljno da neko izda knjigu i da potpadne pod rubliku "kultura"?
    Provincija primorava da kriterijumi padaju !

  • Peca

    13:56 // 5. 12. 2019.

    Sta sad radi? Cime se bavi ? Pusti serijal moje lice zvuci poznato. To su price za malu decu.Ejjjjj. N.Sad nije daleko, sve uz pomoc stranke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: