Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 11. 5. 2013.

| Kultura

Neozbiljni pesimisti veseli pred Nišlije

Autor:M.P.Izvor:Južne vesti
Neozbiljni-Pesimisti-6
Neozbiljni pesimisti, foto: Marko Pekić

Sinoć je veče u klubu „Juridicum“ obeležila svirka dva nesvakidašnja benda. Nakon nastupa niško „Grinfingers“ binu su preuzeli somborski „Neozbiljni pesimisti“.

Pola sata kašnjenja početka koncerta može se protumačiti kao pokušaj da se još publike odazove na poziv dugonajavljivanih muzičara iz Vojvodine. Ipak je oko 22:30 niški rege sastav „Grinfingers“ izašao pred svega pedesetak Nišlija.

Fuzija rege muzike i džeza, Nišlijama poznata po neretkim nastupima uključujući i Nišvil bila je odlična uvertira u  veče koje će nažalost do kraja ostati neispraćeno na očekivani način.

Kod pomena Nišvila, može se napraviti osvrt i na prethodno pojavljivanje Somboraca u Nišu krajem avgusta u okviru Open stejdža.
Za razliku od tadašnje dobroposećene festivalske svirke, sinoć su Pesimisti imali prilike da se pokaže u jednom može se reći kamernom izdanju.

- Hvala publiko! Sjajni ste! Večeras ćemo zanemariti to što nas je malo. Ovde smo da napravimo dobar šou - ponavljao je često sa bine  pevač benda.

Dobru komunikaciju sa publikom momci iz benda pokazali su i čestom interakcijom, i silaskom jednog od članova benda među publiku.

Izlišno je komentarisati muzičko znanje članova benda, jer se većina njih odlično snalazi na više od jednog instrumenata, izvodeći neku vrstu world mjuzika ili kako sami kažu  anti global etno pank muzike.

Devet muzičara "Neozbiljnih pesimista" redovno nastupaju u klubovimia i na festivalima u Srbiji i regionu, sve češće sviraju i u Evropi: Švajcarskoj, Francuskoj i Poljskoj, a u junu će otići na turneju po srednjoj Evropi.

U izboru za bend godine 2012. godine, u emisiji "Gruvanje" na RTV, ovaj bend osvojio je prvo mesto glasovima publike u konkurenciji od 50 bendova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: