Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 13. 9. 2015.

| Kultura

“Ničije dete” pobednik ovogodišnjeg “LIFFE-a”

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
Ničije dete
Foto: Dragan Marinković / Južne vesti

Srpski reditelj Vuk Ršumović dobitnik je gran-prija "Žika Pavlović” na ovogodišnjem Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije (LIFFE) za film “Ničije dete”.

Reditelj je kazao da mu ova nagrada posebno znači zato što je bio student Živojina Pavlovića na Fakultetu dramskih umetnosti.

Bio je fantastičan pedagog i neverovatan sinesta. Napravio je više remek dela, a neki od tih filmova su jako uticali na mene”, kazao je Ršumović na dodeli nagrada.

Druga nagrada za najbolju režiju otišla je u ruke Vinka Moderndorfera za film “Inferno”, a treća Gorana Radovanovića za film “Enklava”.

Nagradu “Zlatni lešnik” za najbolju žensku ulogu podelile su glumica Inti Šraj za ulogu u filmu “Do balčaka” i Jovana Stojiljković za ulogu u filmu “Panama”.

"Zlatni lešnik” za najbolju mušku ulogu ravnopravno je dodeljena glumcima dečacima Filipu Šubašiću koji igra u “Enklavi” i Denisu Murtiću za film “Ničije dete”.

Specijalno priznanje potshumno je dodeljeno glumcu Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću za “iznavredni poluvekovni doprinos kulturi regiona", kao i hrvatskom reditelju Ognjenu Sviličiću za “Takva su pravila”.

O nagradama je odlučivao stručni žiri u sastavu: Branko Šmit, reditelj iz Hrvatske, Branko Baletić, reditelj iz Crne Gore i srpski glumac Branislav Lečić.

Organizator LIFFE bio je Leskovački kulturni centar, a pokrovitelji Ministarstvo kulture, grad Leskovac i Filmski centar Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: