Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 5. 2. 2013.

Niš dobija novu zgradu Muzeja?

novi-muzej.jpg Zgrada novog Muzeja

Vojni objekat u ulici Milojka Lešjanina preko puta niške džamije, mogao bi da postane novi prostor niškog Muzeja, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Moderni Monah

    00:26 // 6. 2. 2013.

    Eto i posle Perisic ne misli na grad i njegova znamenja.Ajde sada da cujem kritike. Ja sam u ovom domu proslavio Matursko vece i stvarno bi bila steta srusiti ga.
    Jedna mala napomena. Zamolio bih gospodina Predraga Blagojevica da ne brise ovaj komentar jer bi onda u suprotnom morao da obrise sve komentare pod pseudonimom Doktor Zli zato sto je to LAZAN PROFIL NA TWITTER-u.

    • Predrag Blagojevic

      01:24 // 6. 2. 2013.

      I drugi put, nego, "Dr Zli" ne ostavlja komentare i pod drugim pseudonimima, a "Moderni monah", "Dašak vetra" i sl to rade..

      Inače, obrisan je komentar "Daška vetra" ostavljen na ovaj tekst neposredno nakon komentara "Modernog monaha"

  • Marko Markovic

    16:07 // 5. 2. 2013.

    Treba ozbiljnije poradeti na ocuvanju i isicanju znamenja .

    • Goran

      20:58 // 5. 2. 2013.

      Svakako da ne treba poradEti ;)

  • Goran

    20:58 // 5. 2. 2013.

    Da li se ja varam ili je to isti onaj muzej koji zatvori Medianu u godini proslave godisnjice Milanskog edikta i nema dovoljno autoriteta, vec mora da razbija svoju stalnu postavku i salje je u Viminacijum? To je taj isti muzej? Bravo...

  • PLANER

    09:37 // 6. 2. 2013.

    Da se poštovala struka, u ovom gradu ne bi bilo URBANISTIČKOG HAOSA. Poštujte planska dokumenta i znanje - isključite maštu, smanjićete štetu !

  • xxxyyyzzz

    21:37 // 5. 2. 2013.

    Za novu zgradu Muzeja uradjeno je idejno resenje i pocela je gradnja (uradjena je kontra-ploca), na parceli iza zgrade uprave Muzeja, i to pre nekih 15ak godina.
    Ideja koja se odnosi na adaptaciju ove kuce nije losa, ali mislim da treba pristupiti ovom problemu na malo ozbiljniji nacin,imajuci u vidu da muzeji nisu samo galerijski (show room) prostor, vec kompleksnija institucija, u smislu da zahtevaju savremenije metode i pristupe na planu skladistenja,cuvanja,konzervacije i prezentacije umetnina. Renoviranjem pomenutog objekta opet bi bio dobijen jedan galerijski prostor sa par kancelarija,sto nije lose, ali nije ni svrha ulaganja,jer jednostavno ne bi bilo isplativo ako posmatramo sve to iz ugla investiranja u jedan ozbiljan,skuplji,moderan projekat koji bi obdjedinio gore navedene stavke,a kao takav obezbedio bi i priliv novca, jer u svetu muzeji su "firme" koje jako dobro rade.

  • Богдан Тодоровић

    23:04 // 5. 2. 2013.

    Прво одлична је идеја да се једна стара зграда у најужем центру Ниша (сазидана пре Првог светског рата) у којој је била команда Моравске дивизијске области реновира и да не представља опасност и РУГЛО за овај град. Оно што је лоше, то је да ниједна нишка политичка и културна елита за све послератне деценије није успела да сазида ПРВУ И ЈЕДИНУ НАМЕНСКУ ЗГРАДУ ГРАДСКОГ (НАРОДНОГ) МУЗЕЈА! Локацију из 1995/96 уступљена је приватном инвеститору за изградњу стамбених изграда (иза управне зграде Народног музеја на кеју). Ова зграда има само врло вредна улазна дрвена двокрилна врата.

  • Dragan Ognjanović

    15:14 // 12. 2. 2013.

    Sramota i grozota što je ta lokacija za Narodni muzej u Nišu iskorišćena za stambenu zgradu.Či-
    ja je to odgovornost? Gde ćemo sada zgradu muzeja? Da je postavimo u Duvanište?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: