Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:23, 21. 5. 2013.

| Kultura

Niš “dočekao” svog “Slepog miša”

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

U sredu, 22. maja na sceni niškog Narodnog pozorišta od 20 sati premijerno će biti izvedena opereta Johana Štrausa “Slepi miš” na srpskom jeziku.

Prva operska predstava u Nišu posle 50 godina oslonjena je, kako kažu, na niške snage, a u organizaciji je učestvovalo više od 300 saradnika, dok će na sceni biti čak 120 učesnika.

d Suzana Kostić, dekan niškog Fakulteta umetnost i autor projekta kaže da je je sve spremno za premijeri i da je ponosna, kako na doprinos profesora, tako i na rad studenata i dodaje da su solisti, kao i hor i orkestar, formirani od “njihovih snaga”.

- Mislim da smo prilično sazreli od prvobitne zamisli formiranja operske scene. “Slepi miš” je teška predstava, a kroz rad na takvim stvarima se sazreva - rekla je Kostić.

Dirigent i upravnik beogradskog Narodnog pozorišta Dejan Savić rekao je da formiranjem operskog odeljenja niško Narodno pozorište postaje ravnopravan partner beogradskog i novosadskog.

- Stekli su se svi uslovi da i niško narodno pozorište uskoro dobije status kulturne ustanove od nacionalnog značaja, pa očekujem da će se to i desiti u narednom periodu - kaže Savić.

f Na opereti su, kako je rečeno, pored Narodnog pozorišta i Fakulteta umetnosti, angažovani i  Studentski kulturni centar, kao i niški Simfonijski orkestar, a celo delo je na srpskom jeziku.

Režija je poverena direktoru Pozorišta Ivanu Vukoviću, dok će za dirigovanje biti zaduženi Dejan Savić i Milena Injac, za kostime Dejan Gocić, a za koreografiju Vojkan Živković.

Karata za premijeru više nema, a za prvu reprizu, koja je najavljena za 24. maj, ima još malo i mogu se kupiti po ceni od 500 dinara, a važiće i popusti za penzionere i studente.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zivka

    23:43 // 28. 5. 2013.

    Ma meni bas lepo izgledala i zvucala ta priredba. Bas se lepo deca organizovala i uradila sve lepo. Nadam se da ce i za naredni dan skole da bude nesto ovako pa da mogu opet da odemsa komsikom.

  • Mika

    02:34 // 24. 5. 2013.

    A o vokalnim sposobnostima pojedinih izvodjaca ne treba ni komentarisati. Kite se titulama, magistraturama, epoletama i svim ostalim- a usta kad otvore stra' da te u'vati kolike nedostatke imaju....

  • Mika

    02:32 // 24. 5. 2013.

    Ljudi- ne radi se ovde o ceni. Ukupni trosak je verovatno vrlo mizeran. Radi se o kvalitetu i o tome kako je sve uradjeno. Ne deluje ni malo privlacno! Gde se dede scenografija?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: