Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 6. 8. 2013.

| Kultura

Niš i dalje bez upravnika Pozorišta

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš

Zakonskih 30 dana od isteka konkursa je prošlo, a još se ne zna ni ko od prijavljenih kandidata ispunjava uslove za prvog čoveka niškog teatra.

Svoje prijave do 6. jula poslala su 4 kandidata. Pored aktuelnog v.d. upravnika Ivana Vukovića, potpunu dokumentaciju su predali i aktuelna urednica Niškog kulturnog centra Verica Novakov i poznati niški muzičar i novinar Miroljub Jovanović, poznatiji kao "Mika Tambura". Prijava aktuelnog sekretara Skupštine Opštine Pantelej Ljiljane Berić je odbačena kao nepotpuna.

Ipak, kako Južne vesti saznaju, zapelo je oko toga da li Vuković (SNS) poseduje "5 godina radnog iskustva u struci", što je neophodan uslov.

Predsednik Upravnog odbora Dejan Petković kaže da su članovi tog tela zatražili pravno tumačenje od sekretara Pozorišta Dragane Petrović, ali da ga nisu dobili.

- Mi smo dobili izveštaj u vezi sa tim, ali napomena na kraju dokumenta ipak ostavlja prostor za izvesne nedoumice. Time se Upravni odbor dovodi u poziciju pravno-arbitrarnog tela, što unekoliko prevazilazi i znanja i mogućnosti, ali ingerencije Upravnog odbora - kaže Petković.

Da je Vukovićevo radno iskustvo sporno u razgovoru sa novinarom Južnih vesti potvrđuje i sama Dragana Petrović. Ona je naglasila da ne treba poistovećivati "radni staž" i "radno iskustvo".

Ipak, na pitanje kako je moguće da neko ko je diplomirao 2011. godine poseduje 5 godina radnog iskustva u struci, Petrović nije imala odgovor.

- Stvarno, jeste nelogično... ali, nelogična je i sama ta formulacija "radnog iskustva" - kaže Petrović. Ivan Vuković Ivan Vuković, arhivska fotografija

Inače, Ivan Vuković ne poseduje ni godinu dana radnog staža, s obzirom da mu je funkcija v.d. upravnika niškog Pozorišta prvo radno mesto.

Prema podacima iz njegove biografije, koju je prošlog septembra dostavio prilikom izbora za v.d. direktora, Vuković je režirao 7 predstava, od čega svega 3 nakon diplomiranja, a od preostalih jedna je bila za amatersko pozorište, a jedna diplomska.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubek

    18:54 // 7. 8. 2013.

    Ne ispunjava uslove i to je jasno bilo i kada je imenovan za VD. Kao ni direktor lutkarskog, medicine rada i ATD-a. Isti su uslovi za VD i za direktora, tako da je prekršen zakon i tada, a i sada će.

  • posmatrac

    09:54 // 7. 8. 2013.

    Ljubi ga teta Dragica

  • ;)

    22:56 // 6. 8. 2013.

    Ovo je za verovali ili ne, nije znao v.d.dir.pozorišta ni da si napravi konkurs spram sebe.

    • pero peric

      11:13 // 7. 8. 2013.

      Ma sme, ali će onda da ima mnogo boljih protivkandidata.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: