Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:43, 19. 5. 2015.

| Kultura

Niš ove godine sa dva predstavnika na "Evroviziji"

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Evrovizija
Odlična zabava i na probama (foto: FB Saške Janković)

Među četiri vokala koja će večeras u prvoj polufinalnoj večeri "Evrovizije" u Beču u pesmi "Beauty Never Lies" pratiti srpsku predstavnicu Bojanu Stamenov su i dvojica Nišlija - Marko Nikolić i Oliver Katić.

Evrovizija Saška Janković slike na svom Fejsbuku objavila uz komentar: "Sjajno! Moćno! Pobednički!" (foto: FB Saške Janković)Nakon što su sinoć pevali za žiri i dobili jedan od najglasnijih aplauza, podrška Bojani spremna je da ponovo oduševi publiku.

Marko Nikolić, koji je u Nišu završio nižu i srednju muzičku školu i zatim u Gracu diplomirao na Odseku za džez u solo pevanje, za RTS je rekao da mu je nastup sa Bojanom ispunjenje dečačkog sna. Pošto se u Beč preselio 2002. godine, za njega će najbliži navijati u gradu u kom se Evrovizija i održava, dok će Olivera najžešći navijači bodriti iz Niša.

Osim prijatelja i fanova, glasanje publike iz 19 zemalja svakako će pratiti njegova porodica.

Navijaćemo zajedno. Večeras u 9 sati bićemo u kući njegove sestre i zeta. Najglasniji će verovatno biti njegove sestričine Tara i Iskra, sestrić Oskar, a palčeve ću držati i ja - kaže Oliverova mama Dubravka Katić.

Oliverovi navijači nadaju se da će povod za ovakvo okupljanje imati i u finalu 23. maja.

Evrovizija Naši predstavnici prošetali crvenim tepihom (foto: FB)Pošto su pravila takva da se iz Srbije za naše predstavnike ne može glasati, podsećaju sve da zamole svoje pijatelje i rodbinu u inostranstvu za večeras pošalju glas za redni broj 9. 

Oliver Katić se pevanjem bavi pored toga što je kompozitor i tekstopisac. Mentor je u školi pevanja koju je u Nišu sam osnovao i priprema prvi autorski album. Studirao je opersko pevanje na Fakultetu umetnosti u Nišu, a školovao se i na Kraljevskom konzervatorijumu u Briselu. Široj javnosti je postao poznat nakon što je 2010. godine nastupao na nacionalnom izboru za srpskog predstavnika na "Evroviziji" 2010. godine.

Osim njega, na binu u Beču izaći će i Saška Janković koja je bila prateću vokal Milanu Stankoviću i Nini, Sanja Bogosavljević koja je pevala sa Marijom Šerifović kao jedna od "Beauty Queens" i Marko Nikolić koji je rođen u Nišu, a živi i radi u Beču i svira 7 instrumenata.

Ovde možete videti kako su naši predstavnici prošetali po crvenom tepihu, a na RTS-u možete pratiti direktan prenos "Evrovizije". 

Srpska predstavnica će se takmičiti verzijom pesme na engleskom jeziku

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Irena

    09:38 // 22. 5. 2015.

    Zasto cenzurisete komentare koji su sasvim pristojni?
    Previse teksta o Oliveru (pa cak i i familiji)
    Verujem da i Markova porodica prati takmicenje!

  • Dragoljub Pejčev

    10:25 // 20. 5. 2015.

    I Dimitrovgrad sa jednim. Glavnim.

  • Lena Vila

    16:17 // 19. 5. 2015.

    Vala i treba svi iz Nisa!Bravo Olivere i Marko!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: