Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 26. 3. 2012.

| Kultura

Niš: saradnja SKC-a sa drugim gradovima

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
rukovanje
Sa četvrtog Međunarodnog studentskog festivala folklora

Studentski kulturni centar iz Niša i predstavnici folklornih festivala i kulturnih organizacija iz Vršca, Temišvara i još dva grada u Rumuniji potpisali su protolol o saradnji. Protokol je kruna višemesečnih dogovora o povezivanju i saradnji kroz umrežavanje festivala ovih gradova.

Ova saradnja daće veći značaj manifestacijama koje organizije Studentski kulturni centar, a gostovanja će omogućiti da naše kulturno stvaralaštvo bude još bolje predstavljeno i u drugim zemljama.

- Ovim protokolom pravimo jedan novi kulturni krug. U Niš ćemo dovesti najzanimljivije folklorne ansamble iz celog sveta - rekao je Miroslav Jović, direktor SKC-a.

Iz SKC-a najavljuju da će od 16. do 22. jula u Nišu biti održan jubilarni 5. Međunarodni studentski festival folklora.

- SKC, već 30 godina koliko postoji, a posebno poslednjih godina ima cilj da bude tačka kulturnog kontakta, ali i da kroz kulturu razvije i druge nivoe saradnje kao što su akademsko povezivanje, turizam i povezivanje na nivou gradova pa i drzave - rekla je Aleksandara Strahinić, Menadžer za odnose sa javnošću SKC-a.

Zahvaljujući ozvaničenju saradnje Nišlije će na festivalu imati prilike da vide i nastupe umetnika iz Rusije, Meksika, Indonezije, a pored njih gosti će biti i ansambli iz Rumunije, Makedonije, kao i predstavnici Studentskog ansambla iz Maribora.

Do sada je u Nišu gostovao veliki broj zanimljivih ansambla i preko 1000 mladih ljudi iz celog regiona, u SKC-u kažu da se uvek trude da u goste dovedu i neki novi ansambl čije nastupe Nišlije još nisu imale prilike da vide.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: