Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 22. 6. 2015.

| Kultura

Niš slavio muziku uz raznolike zvuke

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
praznik
Latino i afro zvuci na bini kod nišavskog keja; foto: Vanja Keser

U niškim parkovima i pešačkim zonama, kao i u sali Simfonijskog orkestra, žanrovski različitim nastupima muzičkih sastava, solista i horova sinoć je obeležen međunarodni Praznik muzike.

praznik-muzike8 Horovi privukli veliku pažnju; foto: Vanja Keser Popodnevni program započeo je horskim nastupima na platou kod Kalče. Priliku da se predstave Nišlijama imali su članovi folklorne grupe “Sijanie” iz Sofije, kao i horovi Osnovne škole “Sveti Sava” i SKC-a. Na ovoj bini mogao se čuti i hor “Čarolija”, a muzičko iznenađenje priredili su Una Dimitrijević i Todor Kitanović, učesnici takmičenja "Pinkove zvezdice".

U produžetku Obrenovićeve ulice, na uglu sa Ulicom Svetozara Markovića, Prazniku muzike pridružili su se Kamerni orkestar Srednje muzičke škole i studenti Fakulteta umetnosti u Nišu.

praznik-muzike3 Najmlađi nastupali za najmlađe; foto: Vanja Keser

Dečiji program je, kao i prethodnih godina, bio smešten u Čairskom parku. Hor “Vilenjaci” i Dečiji centar priredili su bogat muzički program i razveselili najmlađe sugrađane koji su u pratnji roditelja posetili manifestaciju.

Ozbiljnoj muzici mesto je bilo u sali Simfonijskog orkestra gde su nastupili profesori Muzičke škole Niš, kao i domaćin - Niški simfonijski orkestar. 

Čini se da je najposećenija lokacija, kao i prethodnih godina, bio amfiteatar na nišavskom keju koji okuplja sve generacije. Na bini kraj nišavskog keja nastupili su raznovrsni izvođači koji su do ponoći zabavljali Nišlije. “Music Land band”, “Raindogs”, “Hell Riders” i “Sticky licks” pobrinuli su se da se rok muzika čuje u užem centru grada.

praznik-muzike18 Najviše publike na amfiteatru; foto: Vanja Keser

Sudeći po reakcijama publike, najinteresantniji nastup imao je Igor Vince koji u svojoj muzici spaja tradicionalne plemenske udaraljke sa modernim ritmovima iz čega proizilazi nesvakidašnji rege zvuk.

Proslavili smo Dan muzike u Nišu i ujedno promovisali album “Let`s do it” na kom gostuju velika imena kao što je Femi Kuti. U Nišu je sjajno. Publika je super, a zvuk je bio fenomenalan. Publika je mogla da čuje miks latina, fanka i regea i da zapleše uz naše pesme - rekao je Igor Vince.

Praznik muzike organizuje se od 1982. godine, a Niš se proslavi pridružio 2010. Do sada je na ovoj manifestaciji nastupilo nekoliko hiljada ljudi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: