Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 22. 8. 2011.

| Kultura

Niš dobija bioskop do Nove godine

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
nis, bioskop
Potpisivanje Protokola o saradnji između Grada Niša i distributerske kuće „MCF MegaCom Film“

NIŠ - Bioskop "Vilin grad" ponovo će raditi do kraja 2011. godine. U bioskop će biti uloženo 300.000 evra, a imaće najsavremeniju 3D tehnologiju, najavljuje Lazar Ristovski, predstavnik kuće "MegaCom Film".

U Gradskoj kući gradonačelnik Niša Miloš Simonović i Lazar Ristovski, predstavnik distributerske kuće „MCF MegaCom Film“ potpisali su Protokol o saradnji o realizaciji projekta "Vilin grad".

Tom prilikom je Lazar Ristovski rekao da će bioskop u Nišu "Vilin grad" ponovo raditi do kraja godine i biće opremljen najsavremenijom tehnologijom.

- Ne mogu da sakrijem oduševljenje što sam u Nišu. Niš, niška publika i Filmski susreti obeležavaju kulturu ovog dela. Nažalost, Niš nema bioskop, ali će do Nove godine biti opet otvoren bioskop "Vilin grad". Bioskop će imati najmoderniju tehnologiju i sedišta, imaće 3D projekcije. Ovaj bioskop će biti otvoren i za druge manifestacije jer će Grad Niš dobiti 12 termina - rekao je Lazar Ristovski.

Poznati glumac je dodao da će vlasnik kuće "MCF MegaCom Film" Igor Stanković i on otvoriti novu kompaniju koja će završiti ovaj projekat sa Gradom.

- Ugovor je potpisan na 15 godina, a oprema koju ćemo uložiti je vredna 300.000 evra. Sala trenutno ima samo 200 mesta, ali će verovatno naredne godine biti prošireni kapaciteti - dodao je Ristovski.

Grad Niš će i dalje ostati vlasnik prostora gde je bioskop, a ova distributerska kuća će upravljati bioskopom i uložiće sredstva.

- Posle nekoliko godina napokon će doći trenutak kada će u Nišu ponovo raditi bioskop. Niš mora da ima bioskop, kao svi veliki gradovi. Mislim da će najmlađi najviše uživati. U toku je završetak radova oko mokrog čvora u bioskopu. Dok stigne oprema, sve će biti završeno od radova. Grad je završio proces prenosa imovine - rekao je Miloš Simonović.

 

Do koje Nove godine?

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović već je jednom, aprila 2010. godine, najavio da će bioskop Vilingrad biti rekonstruisan i pušten u rad "do Nove godine".

Bioskop „Vilingrad" zatvoren je od novembra 2006. godine, a radovi na njegovoj rekonstrukciju započeti su zahvaljujući donaciji Vlade Srbije. Čitav iznos od skoro 20 miliona dinara tada je uplaćen izvođaču radova, preuzeću Metaloprerada iz Niša, ali posao još nije završen.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš Vučić

    00:03 // 23. 12. 2011.

    Dođe i kraj godine...

  • Bojan Avramovic

    11:30 // 23. 8. 2011.

    Stvarno Nisu treba jedna savremena sala, ajde neka urade to, nema veze sto je to ustvari kampanja, neka i namaknu neki glas, ali hajde da zavrse makar jedan posao u gradu. Podrzavam

  • Perko

    10:12 // 23. 8. 2011.

    Sacekajte, pa naucite kako se ide u bioskop, ali pravi. To je dozivljaj , gospodo.To je izlazak u grad sa drustvom ili porodicom. Sta je ucinila kriza i siromastvo od naseg grada to vidimo i iz komentara ali i na svakom koraku u gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: