Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 25. 11. 2009.

| Kultura

Nišvil čeka odgovor Vlade

Autor:Izvor:Južne vesti

Organizator Nišville jazz festivala je pre skoro dva meseca uputio molbu da Vlada Srbije u projekciji budžeta za 2010. godinu sagleda najposećeniju manifestaciju umetničke muzike u jugoistočnoj Evropi, na istovetan način kako je to ove godine uičinjeno sa Saborom u Guči. Međutim odgovora još uvek nema.

Direktor Nišvilla, Ivan Blagojević, kaže da je na sličnu molbu upućenu pre godinu dana, iz Vlade bar stigao odgovor da je dopis prosleđen za to nadležnom Ministarstvu kulture.

- Vlada ove godine bila je pokrovitelj Sabora u Guči, manifestacije prilično manjeg kulturnog značaja, a koja pak, za razliku od Nišvila ima neuporedivo veće prihode. Vladu na čelu sa premijerom Mirkom Cvetkovićem smo podsetili na sve relevantne podatke o Nišvillu, kao i na dugogodišnju praksu od koje ne odustajemo, da cene ulaznica, inače višestruko jeftinije nego na pomenutim festivalima, budu dostupne svim ljubiteljima kvalitetne muzike, kao i da učenici i studenti uz to još imaju ekstra popust - kaže Blagojević.

Blagojević naglašava da troškovi organizacije Nišville festivala, i pored maksimalne štedljivosti, prevazilaze prihode, čak i uz značajan odziv donatora i sponzora..

- Vladu Srbije smo podsetili i na činjenicu da je Ministarstvo kulture Srbije uvrstilo Nišville na spisak manifestacija od nacionalnog značaja, ali da finansijska podrška u iznosu od 2 miliona dinara, što je bilo posledica negativnog rebalansa republičkog budžeta, nije bila ni približno adekvatna rejtingu i značaju Nišvila, odnosno, da bi uz pokroviteljstvo Vlade, Nišville bio u mogućnosti da još bolje predstavi kulturne potencijale Srbije u Evropi i svetu, ali i da značajno doprinese decentralizaciji kulture - dodaje Blagojević.

Nišville jazz festival se već drugu godinu za redom nalazi u užem izboru najboljih robnih marki Srbije koji tradicionalno organizuju Ministrarstvo trgovine, Privredna komora Srbije i časopis Privredni pregled a organizator Nišvila očekuje da će uz podršku Vlade, Srbija dobiti još jedan brend i da će glavni i prateće programe festivala naredne odine pratiti 100.000 posetilaca.

U programima ovogodišnjeg Nišvilla tokom četiri večeri na dve velike bine i besplatnom Jam stage-u nastupila su 42 sastava iz 20 zemalja, a među učesnicima su bili i Mingus Dynasty, Candy Dulfer, Randy Brecker, Miroslav Vitous, Grace Kelly, Jamie Davis, Incognito, Richard Galliano, Joe Bowie ... 
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • MARINKO

    13:46 // 22. 4. 2011.

    gde su sada novinari da napisu da je sa mngobrojnim dokazima nisvill krsio zakon,pocev od nacna kako naplacivao honorre,utaja poreza da su pokrenute krivicne tuzbe protiv ivana blagojeggvic i gggggg mnistra bradica,a tek koliko svedoka ima sa se radilo. da su umetnici iz inostranstva slali kakvu utaju poreza nisvill jazz festival radi i uzma od gradjana srbje. to sto je stavio minstre u kao clanoe odbor,to ce proceniti evropski sud,za obmanivanje javnosti pre svega g koliko nisvill jazz festivall zaista traje a kako se predstavljao medijima,kao cetvrt veka nisvilla. preko 800 dokaza krsenja zakonskih radnji nase zemle. o tome novinar ne pisu. nazalost ma novinara ali u malom broju kojim se time bave. zbog ggkorupcije ovaj slucaj rsice se na evropskom sudu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: