Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 29. 8. 2018.

| Kultura

Niška Banovina bila tesna za Rundekovu svirku i harizmu

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
rundek koncert
Zafalio Niš Rundeku, zafalio i Rundek Nišlijama; Foto: JV

U prepunom dvorištu niške Banovine, pred oko 1.000 ljudi, Darko Rundek i Ekipa izveli su jedinstveni muzičko-scenski performans u trajanju od 2 sata. Uz mnogo igre, emocija i poneku baklju, publika je ispratila “muzičku uigranost” benda i pevala najveće hitove jednog od najboljih muzičara sa prostora bivše Jugoslavije.

"Zafalio" je Rundeku Niš, ali je, sudeći po poseti, "zafalio" i Rundek Nišlijama. Ni “igla ni mogla da padne” sinoć među zidinama Banovine, a nije pala ni očekivana kiša. Ipak, “palo” je dosta emocija u interakciji publike i Ekipe na bini, sastava koji je Darko Rundek okupio u čast kultnog albuma Apocalypso.

Slavili smo prošle godine dvadeseti rođendan albuma Apocalypso, sada, evo, slavimo dvadeset prvi - rekao je Rundek.

rundek koncert "Old boy" još ume da se "igra"; Foto: JVČuveni muzičar i jedan od najvećih umetnika na prostoru bivše Jugoslavije pokazao je da još ume “da se igra” zabavljajući i sebe i publiku plesom, svirkom, autentičnim glasom i ponekim presvlačenjem na bini, kojim je upotpunio performans. Poleteo je i po koji šešir iz publike na binu.

Kroz Banovinu su “prošli” i kamioni u pesmi Kurdistan i Sejmeni, Crni dusi, Senjor, Apokalypso, Makedo, Ruke. Uz 2 bisa izazvana insistiranjem i ovacijama, Rundek je koncert završio vanremenskim Šejnom i pesmom Šal od svile. Publici kao da je i to bilo malo, ocenjujući da je dvorište Banovine bilo tesno i za “rundekovce” i za Rundeka.

Tesno je ponekad da se celokupan pesnički opus predstavi u par sati i na nekoliko desetina kvadrata. Rundek uvek ima mnogo više da kaže od onoga što mu pruža koncert. Niš je to večeras osetio pa se ceo bend posvetio gradskim očekivanjima - rekao je Nikola, posetilac koncerta.

Pored pesme Sejmeni i pokliča No pasaran u njoj, nije izostala ni još jedna “revolucinarno zanosna” - Ay Carmela. Ova prkosna pesma i svojevrsna univerzalna himna slobode izazvala je i baklje u publici što je zaokružilo Rundekov dvosatni muzički, scenski i društveno-angažovani rok performans i vremeplov.

Rundekovu Ekipu čine bubnjar Silvio Bočić, kontrabasista Roko Crnić, vibrafonista i udaraljkaš Miro Manojlović, trubač Igor Pavlica, saksofonistkinja Ana Kovačić, multiinstrumentalista Dušan Vranić Duco i violinistikinja Isabel, a turneju završavaju nastupima u Zrenjaninu i Splitu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Poreski inspektor

    09:10 // 30. 8. 2018.

    "Zidine Banovine", really???

  • Zoran Rasic

    19:02 // 29. 8. 2018.

    Ko jos to slusa,stvarno smo odlepili kao narod...

    • Овца за шишање

      07:27 // 30. 8. 2018.

      Велика глуперда је онај који је глуп а не јави се. Највећа је онај који се јави!

  • Овца за шишање

    13:19 // 29. 8. 2018.

    Гледао сам га пре неколико година у Нишу... Па, Хаустор... Велики УМЕТНИК... Чекамо га у Суботици!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: