Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:23, 7. 6. 2023.

| Kultura

Niška flautistkinja sa svojim studentima obeležava 15 godina pedagoškog rada

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
andjela bratic, foto privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Koncertom "Flauta u vilinom gradu", na kom će nastupiti sa 11 svojih bivših i sadašnjih studentkinja, jedna od najznačajnijih srpskih flautistkinja Anđela Bratić obeležiće 15 godina pedagoškog rada. Koncert je u četvrtak, 8. juna u Galeriji Sinagoga, a ulaz je slobodan.

Koncert flata Obeležavanje 15 godina pedagoškog rada Dobitnica nagrade muzičkog časopisa Muzika klasika za najboljeg ženskog izvođača u 2014. godini i redovni profesor Fakulteta umetnosti u Nišu nastupiće sa onima kojima je bila mentor, pedagog i profesor.

Na programu su dela Kvanca, Kumera, Bomartjea i Forea, a koncert će se održati pod pokroviteljstvom grada Niša - najavljuju organizatori.

Na koncertu će pored Anđele Bratić nastupiti: Aleksandra Petrović, nastavnik u Muzičkoj školi "Stevan Mokranjac"u Vranju, Kristina Đorđević, solistkinja Niškog simfonijskog orkestra, Valentina Stanojević, druga flauta Niškog simfonijskog orkestra, Tijana Jovev nastavnik u Muzičkoj školi "Nevena Popović" u Grockoj, Valentina Dimitrijević, nastavnik u Muzičkoj školi "Stevan Mokranjac" u Negotinu, Anđela Krstić, nastavnik u Muzičkoj školi "Miodrag Vasiljević" u Boru, Marijana Jovanović, nastavnik u Muzičkoj školi "Stevan Hristić" u Kruševcu, Anđela Popović, nastavnik u Muzičkoj školi "Milenko Živković" u Paraćinu, Marta Balog i Anđelija Đak, studentkinje Fakulteta umetnosti na Master i osnovnim akademskim studijama i Sanja Milojković, master flautistkinja, alumni Fakulteta umetnosti u Nišu.

Koncert počinje u četvrtak u 20 sati.

Ulaz je slobodan.


O Anđeli Bratić:

Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i magistrirala na Univerzitetu „Johannes Gutenberg“ u Majncu, Nemačka, u klasi prof. Dejana Gavrića i dobila zvanje koncertnog soliste.

Godine 2021. Anđela Bratić izabrana je za jednog od 75 najboljih studenata Univerziteta „Johanes Gutenberg“, povodom obeležavanja 75. godina rada Univerziteta nakon drugog svetskog rata.

Finansirana od strane Austrijskog ministarstva za nauku i kulturu 2009. godine, boravila je na stručnom usavršavanju u Beču kod prof. Dieter Flurija, soliste Bečke filharmonije.

Dobitnik je više Republičkih i međunarodnih nagrada od kojih se izdvajaju I nagrada na Internacionalnom festivalu u Fivicanu (Italija), ,,Music world’’ u kategoriji solo flauta i I nagrada na istom takmičenju u kategoriji instrumentalna dua 2003. godine.

Kao solista nastupala je sa Simfonijskim orkestrom Ho Ši Mina (Vijetnam), Simfonijskim orkestrom RTS-a, Banjalučkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom „Simfonieta Sofia, Crnogorskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom „Simfonieta Vidin“, Kamernim orkestrom iz Praga, Kamernim orkestrom „Simfonieta di Udine“, Niškim simfonijskim orkestrom, Kamernim orkestrom „Končertante“ FU u Nišu, Akademskim orkestrom SKC-a Univerziteta u Nišu, Kamernim orkestrom „Imperio“, Kamernim orkestrom „Nova muzika“, Kamernim orkestrom „Amoroso“, pod vođstvom uglednih dirigenata.

Učestvovala je na značajnim festivalima u zemlji – Gitar art, NIMUS, Mokranjčevi dani, Tisin Cvet, Konstantinus, kao i Barski ljetopis, Dani muzike, Espresivo, Međunarodni festival Kamerne muzike u Crnoj Gori, Spektrum i Imago u Sloveniji i Sarajevska zima u Sarajevu.

Održala je samostalne koncerte širom Evrope, u Aziji i Americi, a sa velikim uspehom, 2013. godine, predstavila se publici u Vašingtonu, resitalom u Kenedi centru.

Održala je master klas radionice u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Italiji, Grčkoj, Rumuniji i Južnoj Koreji. Član je kvarteta „Kamerna banda“.

Fakultet umetnosti u Nišu 2016. godine objavio je njen prvi cd pod nazivom Fantazija (Fantasy), a 2020. godine objavljen je njen dugi CD Inspirisani flautom, na kome izvodi kompozicije srpskih kompozitora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kaka Du

    12:00 // 7. 6. 2023.

    Nije više Bratić, sada je Danković, a o ostalom... no comment

    • Tajanstveni Alan

      20:50 // 7. 6. 2023.

      Vau! Lepa zena,atraktivna, zar je greh reci, dobar umetnik i pedagog.

  • Jovana

    10:59 // 7. 6. 2023.

    Lep jubilej nase Braticke.Sve pohvale !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: