Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 28. 4. 2022.

| Kultura

Niške predstave do kraja aprila u Rumuniji i beogradskom "Madlenianumu"

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Gostovanja niških glumaca; foto: T. R.

Glumci niškog Narodnog pozorišta nastupiće u rumunskom gradu Aradu 29. aprila, gde će sa kolegama iz Bugarske i Rumunije odigrati predstavu Čudo Svetog Georgija. Dan kasnije, na sceni Madlenianuma, beogradska publika moći će da pogleda predstavu Heroj nacije.

Cudo Svetog Georgija (1) Zajednička predstava tri pozorišta iz regiona; foto: plakatU predstavi igraju glumci sva tri pozorišta, u pitanju je komedija koja se na zabavan i apsurdan način bavi mračnim temama zajedničkim za sve narode Balkana.

Radi se o koprodukciji Dramsko-lutkarskog teatra „Ivan Radoev“ (Pleven, Bugarska), Teatra „Joan Slaviči“ (Arad, Rumunija) i Narodnog pozorišta Niš. Svoje premijere predstava je već imala u Plevenu i Nišu, prošle godine. Gostovanjem u Aradu, ovo izuzetno umetničko ostvarenje, imaće prilike da vidi i rumunska pozorišna publika – navode u saopštenju.

Niški glumci nastavljaju gostovanje i u beogradskom Madlenianumu, sa predstavom "Heroj nacije".

“Heroj nacije” se bavi degradacijom porodice, odnosno njenim otvaranjem za najširu javnost, sve do dezorijentacije pojedinca. Tekst sa jedne strane pokušava ako ne da pronikne, onda da ukaže na posledice eksperimentisanja s krhkošću ljudske psihe, željom za brzopoteznom slavom i privilegijama te i takve slave, nastalih po pravilu iz metastaziranja haosa i nasilja u društvu - dodaju u saopštenju.

Repertor Narodnog pozorišta u Nišu možete proveriti ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: