Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:41, 31. 7. 2018.

| Kultura

“Niški Big Bend” nastupa sutra u Parku Svetog Save

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
park svetog save
Dvadesetak muzičara sviraće u Parku od 20 sati; foto: sr.wikipedia.org/ Bojan Lazarević

Poznate džez standarde, stare gradske džez aranžmane i neke popularne hitove izvešće Niški Big Bend koji broji dvadesetak članova, a njihov koncert održaće se u sredu 1. avgusta u Parku Svetog Save u Nišu, povodom akcije Opštine Medijana “Za bebu više”.

Kako su saopštili iz Opštine Medijana, ovo je još jedna njihova akcija kojom žele da ukažu na značaj povećanja nataliteta i pruže podršku državnoj politici u ovoj oblasti.

Tim povodom su, kako kažu, odlučili da pruže podršku mladim, perspektivnim i talentovanim muzičarima.

Pružanjem prilike da prvi put nastupe u Parku Svetog Save, najveća niška opština daje šansu mladima da napreduju i staje uz njih na putu uspeha. Koncert počinje u 20 sati - dodaju u Opštini.

Niški Big Bend je formiran početkom 2017. godine na inicijativu Nišvil džez festivala, a povod je bio gostovanje muzičara iz Argentine, koji su predložili da zajedno nastupe sa Nišlijama i izveli su kompozicije poznatih argentinskih autora.

O dometima te saradnje svedoče izrazito pozitivne reakcije publike na Nišvilu. Tako je Niš nakon nekoliko decenija ponovo dobio veliki džez orkestar u punom sastavu. Ovoga leta Niški Big Band će nastupiti najpre u svom gradu u okviru akcije GO Medijana - Za bebu više, na koncertu humanitarnog karaktera, a potom kao gost Kulturnog leta u Vlasotincu - navode u bendu.

Potom će se na poziv organizatora Internacionalnog džez festivala u Banskom u Bugarskoj predstaviti publici zanimljivim programom, koji će podsećati na koncert u Nišu - sviraće poznate džez standarde, nekoliko tradicionalnih starih gradskih pesama i neke popularne hitove zabavne muzike u džez obradi, a sa njima će nastupiti i vokalni solisti.

Orkestar je, kako navode, dobio poziv da krajem godine nastupi i na prestižnom festivalu u Izmiru u Turskoj.

U bendu sviraju: saksofoni - alt Andrija Minčić i Nikola Miloradović, saksofoni - tenor Andreja Ćirić i Filip Stipsić, saksofoni - bariton Vladimir Simonović, tromboni Dragan Milovanović, Nenad Vuksanović, Bojan Videnović i Nikola Stanojević, trube Ivan Sergej Blagojević, Marijan Maksa Cvetanović, Petar Popović, Nemanja Milošević, ritam sekcija Vladan Karadžov - bas, Lazar Petrović - gitara, Josip Hartl Joško - latino perkusije, Desimir Desko Stojimirović - bubnjevi, Đorđe Simović - klavir/sintisajzer, Aleksandar Stevanović - klavir

Vokalni solisti su Andrijana Jana Stanković i Miljan Cekić. Dirigent je Dragoslav Petrović, a producent Dragana Bošković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroljub Sam big-bendu

    16:30 // 31. 7. 2018.

    Vest koja raduje i ohrabruje ljubitelje 'ozbiljne' muzike! Nekada je, zahvaljujući nekolicini entuzijasta, bez dinara dotacija, na Naissus-džez festivalu jedne večeri nastupao odličan big-bend RTS, druge odličan big-bend RT Sofija a treće sasvim pristojan big-bend niških muzičara. Sada ste se i vi sami okupili da pokažete i proverite šta i kako možete, mladi i stari(ji), i želimo vam sve najbolje!

  • Stevan

    11:43 // 31. 7. 2018.

    U koliko sati? Niste napisali :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: