Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:20, 19. 1. 2024.

| Kultura

Niški "Brod za lutke" na "Mucijevim danima"

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
brod za lutke
Učestvuju na festivalu posvećenom jednom od najcenjenijih reditelja bivše Jugoslavije; foto: Narodno pozorište Niš

Na Festivalu pozorišne igre "Mucijevi dani", posvećenom jednom od najcenjenijih reditelja bivše Jugoslavije Ljubomiru Muciju Draškiću, učestvovaće i Brod za lutke niškog Narodnog pozorišta.

Festival "Mucijevi dani" se održava u Ateljeu 212 u Beogradu, ove godine je posvećen i obeležavanju 20. godišnjice od smrti Mucija Draškića, a niški teatar predstaviće se publici u subotu, 20. januara, najavljuju iz Narodnog pozorišta i to komadom Milene Marković, u režiji Ive Milošević.

Ova predstava postavlja pitanje o ostvarivanju autentičnosti i celovitosti ličnosti u svetu koji nameće zadate obrasce delovanja. Kroz de/iluzionistički pristup bajkovitim elementima, autorka istražuje teme odrastanja, sazrevanja i propadanja junaka predstave, koristeći motive iz različitih bajki kao metaforu za životne putanje - podsećaju.

Brod za lutke je komad koji prikazuje životni put jedne umetnice koja prolazi kroz razne faze i tako ulazi u svet odraslih, a premijerno je izveden krajem oktobra prošle godine.

Uloge tumače Ana Mandić, Evgenija Stanković, Snežana Petrović, Bratislava Milić, Vesna Stanković, Dragiša Veljković, Uroš Milojević, Danilo Petrović, Stefan Mladenović, Andrija Mitić, Aleksandar Krstić, Marko Pavlovski, Marko Radojević i Natalija Jović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

J. B. Tito :"Priznajem samo sud svoje partije"

Dragan Čitalac

Tekst: Cvetanović ponudio ostavku na mesto gradonačelnika Leskovca, ali SNS-u

Pronađite nas na: