Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 10. 2. 2015.

| Kultura

Niški “Eyot” nastupa u Berlinu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
eyot
foto: Veljko Živković

Nakon nastupa u Londonu, Dubaiju, Parizu, Hong Kongu, Šangaju i Moskvi, niški džez sastav “Eyot” upisaće u svoju biografiju još jednu metropolu u kojoj su održali koncert. U Berlinu sviraju 13. i 14. februara.

Ovogodišnju koncertnu sezonu započinju u jednom od značajnijih berlinskih džez klubova i to duplim koncertom.

Berlin je u ovom trenutku prestonica evropske alternativne kulture, grad gde je sloboda umetnika najizraženija i ponuda najraznovrsnija, tako da nam ovi nastupi predstavljaju veliko zadovoljstvo u svakom smislu. Nadamo se dobrom prijemu berlinske publike - kaže Dejan Ilijić, pijanista benda "Eyot".

Najavljuje da će tokom februara i marta nastupati u Kruševcu, Novom Sadu, Bratislavi, Beogradu, Beču, Aleksincu i Sofiji.

“Eyot” je nastao 2008. godine, a sva tri albuma - “Horizon”, “Drifters” i “Similarity” objavio je za inostrane izdavače (SAD i Nemačka). Njihova muzika spaja kulturu džeza i roka, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i elemente istočnoevropskog folklora.

Ovaj bend bi mogao da rasturi američko trzište ako mu se pruži prilika... kulturološki hladni rat istoka i zapada mogao bi biti završen kada sjajni bendovi kao sto je Eyot zauzmu scenu - napisao je za “Critical jazz” Brent Blek.

Ovaj sastav čine Dejan Ilijić - klavir, Slađan Milenović - gitara, Miloš Vojvodić - bubanj i Marko Stojiljković - bas gitara.

Deo nastupa u niškom pozorištu

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ja

    23:10 // 10. 2. 2015.

    Bravo momci! Mnogo uspeha!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: