Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 10. 5. 2016.

| Kultura

Niški “Gospodin Pinokio” objavio maksi-singl

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
gospodin pinokio
Bend poznat po čvrstim rifovima, garažnom roku i iskrenim tekstovima; foto: Marko Pekić

Mini-album “Iz mraka mašina” na kome se nalaze četiri potpuno nove pesme pre nekoliko dana je objavio niški rok bend “Gospodin Pinokio”, a snimljen je i spot za jednu od kompozicija.

Novi EP čine pesme “Iz mraka mašina”, “Šta god”, “Stena” i “Zastoj u vremenu” i dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i na disku. Snimljen je je i video spot za premijerni singl sa novog izdanja - “Šta god“.

­Pesma i spot predstavljaju podsećanje mlađim generacijama da moraju imati svoj stav koji će ih voditi kroz život. Moraju naći duhovnu ravnotežu i na taj način se zaštititi od svega onog lošeg što ih na svakom koraku vreba, da budu svesni da je život jedna centrifuga iz koje se jedino jasnom idejom i doslednošću može na trenutak izvući i osetiti tračak slobode – kažu članovi grupe.

Ovaj maksi-singl je objavljen za Take It Or Leave It records, nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji, a sniman je tokom marta 2015. godine u studiju „Sweepunk“ u Makrešanu kod Kruševca.

Podsetimo, “Gospodin Pinokio” je prethodni EP „Svet oko nas“ objavio 2012. godine.

Ovaj niški bend postoji sa pauzama 23 godine, a aktivno radi 16 godina. Od 2003. do 2010. napravili su pauzu zbog, kako kažu njegovi članovi, “rešavanja životnih pitanja”. Napominju da su se vratili jer imaju i dalje šta da kažu, ali i iz sebičnih razloga jer im je “bavljenje muzikom duševna hrana”.

Sastav “Gospodin Pinokio” sada čine Bojan Ristić na basu, Desimir Stojanović za bubnjevima, Danijel Stojanović na gitari i vokal – Igor Bogdanović.

Gospodin Pinokio - pesma "Šta god"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: