Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:38, 21. 11. 2018.

| Kultura

Niški Sajam kniga zbog sportskih dešavanja odložen za kraj decembra

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
sajam knjiga
Pošto je za Sajam potrebno da 8 dana bude slobodna hala, bilo je teško naći termin; foto: V. Keser

Iako je godinama praksa da se niški Sajam održava u oktobru ili novembru, odnosno mesec dana nakon beogradskog, ovogodišnji će biti odložen jer zbog sportskih dešavanja u hali “Čair” nema slobodnih termina. 55. Sajam u Nišu biće, kaže direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić, održan od 24. do 30. decembra.

Savić ističe da je za organizovanje Sajma neophodno da koriste halu “Čair” u kontinuitetu 8 ili 9 dana, što je, ističe, bilo nemoguće pre 23. decembra.

U nizu su, jedno za drugim, dešavanja. Od ovog petka počinje neko takmičenje u karateu, pa posle Železničar igra 28. novembra utakmicu u SEHA ligi na posebnoj podlozi. Nakon toga je turnir “Zlatna rukavica” do 1. decembra, a nakon toga opet Železničar 8. decembra, pa onda je tu Sajam preduzetništva, pa opet igra “Želja”, onda 22. decembra koncert i tek nakon toga možemo da uđemo u halu - kaže Savić.

Napominje da su razmišljali o tome da Sajam organizuju na nekoj drugoj lokaciji, ali su ipak odustali od te ideje.

Onda bismo morali da pristanemo na neki manji prostor, što bi značilo da će biti manje izdavača i ne bi to bio sajam na koji su posetioci navikli i koji Niš treba da ima. Mi smo se javili na vreme za halu “Čair”, ali prosto nismo mogli da nađemo odgovarajući termin do kraja decembra - objašnjava direktor NKC-a.

Ističe da je interesovanje izdavača, bez obzira što je termin pomeren, ostalo isto, te da niški Sajam neće ostati bez štandova velikih izdavačkih kuća.

Već se javljaju izdavači, nije im problem što je Sajam u Nišu krajem decembra i većini je bilo važno da se naš sajam ne preklopi sa onim u Sarajevu - kaže Savić.

Napominje da će se NKC uskoro oglastiti sa detaljima oko Sajma, poput tačnog broja izdavača koji će izlagati na štandovima, imena književnika koji će otvoriti ovu manifestaciju, kao i cenama ulaznica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lola

    14:10 // 20. 12. 2018.

    Bas se radujem da se Sajam veze za nobogodisnje praznike. Da pocastim sebe i drage po jednom knjigom! To treba nastaviti nadalje

  • Ouzo

    19:35 // 21. 11. 2018.

    Uf,uf,veeelika steta!Nije to sajam ,vec vasar,trgovacki susret!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: