Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 24. 11. 2019.

| Kultura

Niški Sajam knjiga početkom decembra, imena književnika koji dolaze još nepoznata

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Sajam knjiga
Od 2. do 8. decembra u niškoj hali "Čair"; foto: Vanja Keser

56. Sajam knjiga u Nišu će ove godine biti održan od 2. do 8. decembra, te će za razliku od prošle godine, kada je počeo nešto kasnije, više izdavača moći da dođe i predstavi svoja izdanja. Direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić očekuje velike popuste i afirmaciju knjige kao medija, a sledeće nedelje bi trebalo da bude poznato ko će od pisaca otvoriti i gostovati na niškom Sajmu.

Zbog sportskih dešavanja u hali "Čair" prošle godine je niški Sajam knjiga "zakasnio", ali ove godine će se održati početkom decembra, a direktor Savić kaže da to znači da će izdavači koji nisu mogli da budu tu prošle godine ove sigurno imati svoj štand.

Nije želeo da otkrije ko će otvoriti Sajam, jer su dva imena u opticaju, ali kaže da će biti neko od uglednih književnika koji je dobio značajno priznanje.

Imaćemo sasvim solidne velike privatne i državne izdavače, kao i neke manje, neke nove koji dosad nisu bili na Sajmu, biće između ostalog tu i neki antikvari, tako da ćemo imati najraznolikiju moguću literaturu kao i uvek i očekujemo da će biti popusti kao što su bili i na Beogradskom sajmu, gde su neki izdavači imali popuste i 50 i 60 %. Mnoge knjige koje nisu najnovija izdanja su rasprodavana po zaista veoma niskim cenama i očekujemo da tako bude i u Nišu, pošto je posle Beograda ovo drugi najveći sajam kod nas - kaže Savić.

Cena ulaznica ostaće ista - 120 dinara koštaju pojedinačne karte, a 70 dinara su za grupne posete. Savić kaže da se cene ne menjaju nekoliko godina kako bi što veći broj Nišlija mogao da dođe, jer Sajam nije samo komercijalna i tržišna, nego i kulturno-umetnička manifestacija.

Imamo neku vrstu misije kada organizujemo Sajam da i mlade generacije privučemo i da što veći broj ljudi dođe, da kupe knjige iz onih oblasti koje ih interesuju, da se usavršavaju i napreduju, i da se medij knjige afirmiše pošto elektronski mediji u novije vreme dominiraju, ali se knjiga i dalje drži između ostalog i zahvaljući sajmovima - priča Savić.

Kompletan program biće poznat narednih dana, a najavljuje da će biti održane i prezentacije najnovijih izdanja, kao i promocije niških pisaca i gostiju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    00:45 // 25. 11. 2019.

    Samo Noć knjige , to priznajem.

  • SZ

    18:31 // 24. 11. 2019.

    Posle svi u Nišlijsku mehanu, ipak su ćevapi lakse vare od knjiga.

  • Mara

    15:27 // 24. 11. 2019.

    Bice

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: