Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:57, 5. 6. 2013.

| Kultura

Niški "Scarlet dust" u finalu "Gitarijade"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Dust.jpg
Nastup benda "Scarlet dust" na Pravnom fakultetu u Nišu

Alternativni metal bend "Scarlet dust" izborio je učešće u finalu 47. zaječarske "Gitarijade" od 1. do 3. avgusta, gde će uz vranjski bend "Mud Factory" predstavljati jug Srbije.

Priznanje ovim bendovima dali su članovi žirija Branimir Lokner, Dragiša Radulović i Đorđe David koji su finaliste izabrali u konkurenciji od 180 prijavljenih izvođača iz sedam država.

Bend je 2010. godine osnovao Mladen Jovanović, nakon što se 2007. godine rasformirao aleksinački "Speedball" u kome je pevao.

- Luka, naš gitarista, i ja odlučili smo da oformimo bend koji će svirati stare pesme "Speedball-a" kako ne bi bile zaboravljene. Lokalna publika nas je lepo prihvatila, pa smo odlučili da stvaramo noce pesme i tako je nastao "Scarlet dust" - priča Mladen.

Četvorica članova benda, koji za sada imaju dve snimljene pesme "Persecutor" i "Another day", očekuju da će ih nastup na "Gitarijadi" prevesti iz demo benda u afirmisani bend.

- Posle Zaječara, bilo da pobedimo ili ne, snimićemo album i pokušati da nađemo što boljeg izdavača. Normalno, pobeda bi nam finansijski olakšala snimanje - kaže Mladen.

U Zaječaru neće svirati sa izraženim sportskim duhom jer im je cilj da steknu nova poznanstva, da se druže, dobro provedu i slušaju odlične svirke.

Zadovoljni su što je "Gitarijada" sada međunarodni festival i što su uspeli da se nađu na listi finalista među bendovima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije. Ponosni su što će predstaviti Niš koji, što se tiče rok scene, "polako staje na noge".

- Bendovi sada mogu da imaju probe i u studijima, a ne samo po garažama, a mogu i da snimaju po nižim cenama u dobrim uslovima što dovodi do porasta kvaliteta - govori Mladen.

Kolege savetuje da iskoriste internet, da se potrude, sami kreiraju i snime pesme i da se sa njima prijavljuju na festivalima. Smatra da jug Srbije više nije tako zatvoren za Srbiju, a za primer navodi pirotski "Black jocker" koji je prošle nedelje pobedio na festivalu "Skladište" u Vojvodini blizu Kule.

Pevač i gitarista Mladen Jovanović, gitarista i prateći vokal Luka Radulović, basista Marko Mitić i bubnjar Milan Stoiljković u Zaječaru će odsvirati kombinaciju nekoliko pesama da bi što bolje zabavili publiku.

Trailer za "live session" benda "Scarlet dust"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: