Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 1. 6. 2015.

| Kultura

Niški “Tevarbulebra” pobednik omladinskog muzičkog festivala

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
tevalebra.jpg
Bili najbolji na svom drugom učešću na takmičarskim muzičkim festivalima; foto: subotica.com

Na takmičarskom festivalu neafirmisanih muzičara “Festival omladina” održanom proteklog vikenda u Subotici najbolji je, prema oceni žirija, bio niški bend “Tevarbulebra” čija je muzika mešavina različitih žanrova sa akcentom na gruv.

Kako je saopšteno na Fejsbuk stranici ovog festivala, svi “izvođači su bili sjajni i nije bilo lako odabrati najbolje”, ali je žiri “nakon mukotrpnog konsultovanja za pobednički odabrao niški sastav.

Kao pobednici ovog takmičenja, koje se sa pauzama organizuje od 1961. godine, mladi niški bend dobiće besplatno snimanje albuma, nastupe na muzičkim festivalima u Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, kao i svirke u Subotici.

Naš prvi album već smo snimili i trebalo bi da bude objavljen na jesen, mada nam svakako znači što znamo da možemo da snimimo još jedan besplatno. Nas ipak najviše raduje i više nam znače ti nastupi na festivalima koji su stvarno jaki - kaže gitarista “Tevarbulebra” Miloš Blagojević.

tevarbulebra Nastupili na Youth stejdžu prošle godine na "Nišvilu" On objašnjava da su se upravo zbog šanse da sviraju na nekom festivalu i prijavili za takmičenje, a da im pobeda nije bila prvenstveni cilj.

Znači nam pobeda, naravno, to je velika čast, ali nismo zbog nje otišli u Suboticu. Takvi nastupi nama znače jer prikupljamo kontakte, gradimo iskustvo i vidimo kako publika reaguje na našu muziku - objašnjava Miloš.

Veruje da su se izdvojili u odnosu na preostalih sedam bendova iz Srbije i Crne Gore koji su se takmičili u Subotici po svom energičnom nastupu i inovativnosti. Naime, ovaj instrumentalni sastav meša žanrove, od roka, preko fanka, eksperimentalne muzike, do elemenata džeza i gruva.

Još formiramo naš zvuk, tražimo se, ali uvek pružimo energiju na nastupu i to publika oseti. Publika u Subotici je bila odlična i baš nas je lepo prihvatila - kaže gitarista ovog niškog benda.

Osim Miloša, bend čine gitarista Vladimir Jovanović, basista Ivan Stanojević i bubnjar Stefan Milojković. “Tevarbulebra” postoji od 2013. godine, a iza sebe ima nastup na Medijana Balkan Rock festivalu, Youth Fair Adventure-u u Novom Sadu i prošlogodišnjem “Nišvilu”.

Omladinski festival u Subotici je jedan od najstarijih u Srbiji kada su u pitanju takmičenja mladih neafirimisanih bendova. Na tom festivalu su ka muzičkoj slavi krenuli Kemal Monteno, Josipa Lisac, Bora Đorđević, Indexi, Lutajuća srca, Pekinška patka, Film, Piloti...

"Nove patike" je jedna od dve pesme koje su izveli u Subotici

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: