Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:39, 8. 8. 2017.

| Kultura

Niški džez kvartet u novom albumu obradio poznate filmske kompozicije

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Obradili filmsku muziku Zorana Simjanovića
Obradili filmsku muziku Zorana Simjanovića; foto: Miloš Stojanović

Muziku čuvenog kompozitora Zorana Simjanovića, koji je poznat po filmskoj muzici koju je radio za poznate srpske filmove “Balkan ekspres”, “Maratonci trče počasni krug”, “Bure baruta”, “Tito i ja” i mnoge druge, obradio je niški džez kvartet NaissBlue u svom trećem albumu. Za obradu pesme iz filma “Anđeo čuvar” snimili su i spot.

Frontmen kvarteta Marijan Cvetanović, koji u bendu svira trubu, kaže da su imali ideju da u nekom od albuma odsviraju domaće filmske kompozicije. Tako se spontano nametnulo da se za tu ideju najbolje uklapaju filmske kompozicije poznatog Zorana Simjanovića.

Onda smo stupili u kontakt sa njim prošle godine dok je bio na Horskim svečanostima, pitali smo ga da li možemo i tu smo se sve dogovorili - priča Cvetanović.

Od tada je prošlo neko duže vreme, kaže, dok su sve snimili, pronašli izdavača, a s obzirom na to da sve rade “u sopstvenoj režiji” morali su malo duže da čekaju dok ne izađe album. Ipak, Cvetanović navodi da je zadovoljan kako je to ispalo i da sada sve teče svojim tokom.

Samo što će poslednji sud da kaže kritika i publika u svakom slučaju, videćemo kakva će biti njihova reakcija - dodaje Cvetanović.

Njihov novi album u kome su se našle numere poznatog kompozitora nazvali su “The Art of Mr. Simjanović”, a osim Cvetanovića, klavir je svirao Bojan Bojković, bas Luan Osmani, a bubanj Ivan Cvetković.

Sve pesme su snimane uživo u niškom studiju “M”, kaže, a producent je bio Miloš Medić. Izdavač njihovog 3. albuma je regionalna diskografska kuća “Menart”.

Digitalno izdanje albuma biće dostupno od 8. avgusta, dok će se CD naći u prodaji od septembra. Koncertna promocija albuma i prilika da sviramo uživo biće u septembru na tradicionalnom “Constantinus” festivalu 24. septembra - najavljuje Cvetanović.

Da bi promovisali novi album objavili su singl i spot za kompoziciju “The Guardian Angel” (Anđeo čuvar), a spot je radio niški reditelj Igor Jovanović.

Podsetimo, niški džez kvartet nastao je 2012. godine, a kako kažu muzički su orjentisani na post-bop i klasičan bop, sa primesama avangardnog prizvuka. Pre 2 godine promovisali su svoj drugi album “Second Cut” i tada je premijerno prikazan i spot za pesmu “Next Social Picture”, koji je radio mladi niški reditelj Stefan Krasić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: