Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:48, 28. 5. 2019.

| Kultura

Niški festival “PozitivNi” kreće u četvrtak

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
pozitivni festival
Peti put; foto: PozitivNI

Ove nedelje održava se festival “PozitivNi” u Nišu, a u četvorodnevnom programu posetioci će imati priliku da uživaju u koncertima, klasičnoj i alternativnoj umetnosti, sportu i rekreaciji, kao i ostalim interaktivnim sadržajima. Glavna zvezda biće pop-ikona Josipa Lisac koja je najavljena za petak, 31. maja u parku “Čair”.

Prvi dan festivala nazvan je “KlasičNI dan”, održava se u četvrtak 30. maja od 18 do 22 sata, a biće u znaku muzičko-scenskog spektakla u sopstvenoj produkciji "Harmony and understanding’, koji će takođe biti i slogan ovogodišnjeg festivala. Povodom obeležavanja 40 godina kultnog filma Kosa, blizu 100 niških muzičara i umetnika nastupiće na svečanom otvaranju.

Takođe, posetioci će imati priliku da uživaju u izložbi nagrađivane ruske slikarke Sofije Ječine, kao i pretpremijeri igranog filma Nišlije Stefana M. Mladenovića, Lui Lack, tu no tienes la culpa. Svi “pozitivci” će 30. maja uživati i u koncertima studenata Fakulteta umetnosti i učenika Srednje muzičke škole iz Niša - najavljuju organizatori.

Drugog dana festivala, nazvanog “NIški”, u petak 31. maja od 18 do 23 sata, najavljeno je “buđenje urbane kulture grada najboljim svirkama u parku Čair”.

Petak će obeležiti nastup najveće jugoslovenske dive Josipe Lisac, dok će publika takođe moći da uživa uz zvuke benda Hotspot i pančevačke grupe Zashto Kafka? - kažu organizatori.


U “Čairu” - “RadosNI”, “AlternativNI” i PrirodNI” dan

Treći dan festivala, kako najavljuju organizatori, namenjen je deci i ljubiteljima alternativne umetnosti.

Prvi deo programa pod nazivom RadosNI, trajaće od 10 do 15 sati u parku Čair i biće rezervisan za najmlađe posetioce koji će uživati u interaktivnim, kreativnim radionicama, dečijem bioskopu i performansima animatora, plesača, dečijih horova i bendova - najavljuju organizatori.

Drugi deo festivalske subote, posvećen modernoj umetnosti, trajaće od 18 sati do 2 sata iza ponoći, a najavljeni su nastupi bendova Ničim izazvan, Lollobrigida kao i pevačice Bojane Vunturišević, ali i drugih bendova koji su izabrani putem javnog konkursa.

Takođe, posetioci će moći da saznaju nešto više o body art-u, stripovima i grafitima, dok će ujedno uživati u alternativnom plesu, hip-hopu ili džez baletu - kažu organizatori.

Poslednji dan festivala, četvrtak 2. jun, u znaku je, kako kažu, prirode i filtriranja duha i tela.

Uz veliki izlet u Čairu, posetioce će dočekati na desetine sportskih klubova iz Niša i Beograda. Ovaj dan, koji je u znaku porodice i rekreacije, omogućiće posetiocima da se uz raznovrsne radionice zabave i oprobaju u sportovima i različitim fizičkim aktivnostima - navode organizatori.

Festivalska nedelja 2. juna trajaće od 10 do 20 sati.

“PozitivNi” je nastao pre 5 godina, a ulaz na sve dane festivala je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lud, zbunjen, (ne)normalan

    20:18 // 28. 5. 2019.

    Neverovatno je da u gradu skoro uopšte nema muzičkih/kulturnih događaja tokom većeg dela godine, a onda se odjednom pojave dva festivala čiji se termini održavanja preklapaju (pozitivNI i Evergreen)?!

    Zar niste mogli da organizujete jedan festival ove nedelje, a drugi sledeće nedelje?

  • Pozitivni pesimisti

    14:47 // 28. 5. 2019.

    Covek je proizvod okruzenja u kom zivi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: