Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 15. 3. 2018.

| Kultura

Niški glumac nagrađen na Susretima profesionalnih pozorišta lutaka

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Dejan Gocić
Gociću nagrada za glumačko ostvarenje; Foto: Matija Davidović

Član ansambla niškog Lutkarskog pozorišta Dejan Gocić dobio je nagradu za ulogu Šeširdžije u predstavi „Alisa u zemlji čuda“ na 48. susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije održanom u Zrenjaninu. Nagrada za glumačko ostvarenje je ujedno, navode u Pozorištu, šesto priznanje za ovu predstavu.

Na festivalu na kome je nagrađen niški glumac učestvovalo je u takmičarskom delu sedam profesionalnih pozorišta lutaka.

U konkurenciji su bili sa Dečjim pozorištem iz Subotice koje je učestvovalo sa predstavama na srpskom i mađarskom jeziku, Pozorištem mladih iz Novog Sada, Malim pozorištem “Duško Radović” iz Beograda, Pozorištem lutaka “Pinokio” iz Beograda, Pozorištem za decu iz Kragujevca i Narodnim pozorištem “Toša Jovanović” iz Zrenjanina. Dodela nagrade Ujedno šesta nagrada za predstavu "Alisa u zemlji čuda"; Foto: Zorica Filipović

U žiriju su, kako navode, bili glumac i reditelj Jovan Caran, dramaturškinja Marina Milivojević Mađarev i kreatorka lutaka Jelena Milić Zlatković. Gran pri festivala, dodaju, pripao je predstavi „Ježić Žožo“ Pozorišta mladih iz Novog Sada.

Podsetimo, Dejan Gocić je osvojio nagradu za glumačko-animatorsko ostvarenje, za ulogu u predstavi "Silvesterovo blago“ na Susretima pre 6 godina.

Inače, predstava “Alisa u zemlji čuda” je dosad učestvovala na šest nacionalnih i internacionalnih festivala i isto toliko puta je i nagrađena.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge, pored Gocića, tumače i Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Slobodan Miljković, Biljana Radenković i Toma Bibić.

Inače je rađena po motivima čuvene bajke engleskog pisca Čarlsa Latvidža Dodžsona, koju je sredinom 19. veka napisao pod pseudonimom Luis Kerol.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laza

    09:43 // 16. 3. 2018.

    Dejan Gocic je glumac sa diplomom NATFIZa / dakle jedne od najboljih akademija za lutkarstvo u svetu... Sve cestitke njemu. Bravo za ansambl PL Nis.... On je dobar covek, dobar glumac.... Mozete da mu zavidite samo....

    • Posmatrac

      16:18 // 16. 3. 2018.

      Deki- ti li si?? :D

  • Posmatrac

    18:21 // 15. 3. 2018.

    Pa, ovaj li je glumac, krojac, kostimer, reziser, lutkar, baba Vukica.... sta li je???
    Izgleda da je Marica za sve......

    • Србе

      04:08 // 16. 3. 2018.

      Таквих “напредних” сваштара има по Нишу и Србији кол’ко ‘оћеш. Све знају- и ништа не знају (ал’ се непрестано и неуморно самопромовишу). Интересовало би ме да чујем његово образложење како се заправо он разликује од своје, такође прелетачке, колегинице коју је нон-стоп пљувао- умишљене Биље Бајке...?

  • Monti Pajton

    17:31 // 15. 3. 2018.

    Uspeh za uspehom... decko je procvetao od kad se uclanio u Naprednu stranku.
    Secate se? "Direktor lutkarskog bez diplome"...
    Srbijo....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: