Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 14. 6. 2017.

| Kultura

Niški kulturni centar dobija v.d. direktora

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nkc
Nikako da se dogovore oko direktorske fotelje u NKC-u; foto: JV/P.Blagojević

Pošto ni posle dva konkursa za izbor direktora i promene Upravnog odbora, iz Niškog kulturnog centra nije stigla lista kandidata za direktora ustanove, Odbor za imenovanja niške Skupštine će, kako kaže njegov predsednik Ivan Jovanović, na prvoj narednoj sednici imenovati vršioca dužnosti direktora.

Iako je drugi konkurs zvanično istekao još pre više od mesec dana, Upravni odbor NKC je, kako kaže Jovanović, tek jutros dostavio dopis u kojem navode da nisu izabrali kandidate.

Predsednik Upravnog odbora nas je obavestio da Upravni odbor ni posle 30 dana od završetka konkursa nije dostavio listu kandidata - kaže Jovanović.

Zbog čega Upravni odbor nije mogao da se odluči i koliko je prijava pristiglo na drugi konkurs, zasada nije poznato, ali Jovanović kaže da će NKC uskoro dobiti v.d. direktora.

Još nismo pričali o kandidatima, ali Odbor za imenovanja će održati svoju sednicu pre sledeće sednice Skupštine Grada - rekao je Jovanović.

Podsetimo, drugi konkurs za direktora NKC raspisan je početkom maja, jer je aktuelnoj direktorki Bojani Simović, četvorogodišnji mandat istekao krajem aprila.


Problem za problemom u vezi sa imenovanjem direktora NKC-a

Iako je Simovićevoj istekao mandat još 13. aprila, novi direktor nije mogao da bude imenovan zbog problema sa odlukama Upravnog odbora ove ustanove kulture, ali i zbog neusklađenog Statuta sa najnovijim izmenama Zakona o kulturi.

Naime, nakon što je bio raspisan konkurs po starom nevažećem Statutu, predsednica Upravnog odbora Dragana Plavšić podnela je ostavku.

Nakon toga, marta ove godine, skupštinski Odbor za imenovanja je odlučio da raspusti Upravni odbor, a konkurs je bio poništen.

Ipak, to nije sprečilo raspušteni Upravni odbor da na poništenom konkursu predloži Simovićevu za još jedan mandat.

Podsetimo, Bojana Simović (SPS) imenovana je za v. d. direktora NKC-a septembra 2012. godine. Aprila naredne godine postala je i formalno direktor ove ustanove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    18:57 // 14. 6. 2017.

    Gledajte da bude neki kasir ili poljoprivredni strucnjak,apartcik iz SPS-a,slicno clanovima saveta niskih festivala!Ionako nista ne radite,a primate platu iz budzeta i sve dazbine za zgradu vam placa(ako se seti)grad!
    Imate galeriju bez struje i strujomera??Za Ginisa i Riplija,istovremeno!

  • Alex

    16:24 // 14. 6. 2017.

    Samo Srđan Savić!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: