Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 12. 1. 2017.

| Kultura

Niški simfoničari sviraju za Stefana

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Sviraće kompozicije sa Novogodišnjeg koncerta; foto: JV
Sviraće kompozicije sa Novogodišnjeg koncerta; foto: JV

Uvertiru Nabuko, Šostakovičev drugi valcer i Delibeove balete Nišlije će, između ostalog, moći da čuju na humanitarnom koncertu simfonijskog orkestra, za pomoć Stefanu Miladinoviću koji boluje od tumora. Simfoničari će zajedno sa profesorima Fakulteta umetnosti nastupiti 17. januara od 20 sati.

Program će činiti kompozicije sa Novogodišnjeg koncerta koje su u decembru izvodili niški muzičari, kako kaže dirigent Suzana Kostić, a nastup će upotpuniti kamerne tačke profesora Fakulteta umetnosti.

Što se tiče programa profesora Fakulteta umetnosti tu ima i dueta, kompozicija za kontrabas i klavir, onda se u jednom trenutku pojavljuju čelo, harmonika, klavir, klarinet. Mi imamo različite sastave i oni se po afinitetima udružuju na Fakultetu i tako prave programe. To je jedna nova energija koja je ušla na Fakultet umetnosti i oni to izvanredno rade - dodaje Kostić.

Novac od prodatih ulaznica će, kaže direktorka Simfonijskog Vesna Bratić, biti namenjen malom Stefanu kome je hitno potrebno lečenje u inostranstvu.

Pozivam sve ljude dobre volje da se priključe ovom koncertu, jer postoji ona izreka da je davanje jedino blago koje se umnožava i povećava deljenjem - dodaje Bratić.

Ulaznica za humanitarni koncert košta 1.000 dinara.

Podsetimo, dvoipogodišnji Stefan Miladinović skoro 2 meseca vodi borbu sa tumorom mekih tkiva. Zbog malih iskustava za lečenje u Srbiji, neophodno je da se operacija obavi na inostranoj klinici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: