Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:40, 15. 11. 2023.

| Kultura

Niški trio "Tymock" objavio svoj prvi EP

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
tymock
Svoj zvuk opisujuju kao "emo drone"; foto: Tymock

Niški multimedijalni projekat Tymock objavio je svoj prvi EP pod nazivom Ovo je trebalo da postane lakše vremenom i na ovom izdanju, kako kažu, kombinuju personalne i univerzalne teme provučene kroz audio filtere svakodnevice grada u kasnim večernjim satima.

Tymock je zapravo trio koji čine Nenad Tasić (Paydo Komma, MORA), Uroš Kostić (overdriven dreams, There.) i Aleksandar Nikolić (Jednogled). Ovaj projekat je počeo sa radom 2020. godine i svoj zvuk opisuje kao „emo drone“ odnosno kao svojevrsnu meštavinu ambijentalne, drone i trip-hop muzike sa spokenword poezijom.

Kroz četiri numere na ovom izdanju Tymock kombinuje personalne i univerzalne teme provučene kroz audio filtere svakodnevice grada u kasnim večernjim satima, stvarajući melanholičnu atmosferu u kojoj broj pitanja značajno prevazilazi broj odgovora - ističu u opisu EP-a.

Ovaj EP je treće izdanje nedavno ponovo pokrenute izdavačke kuće iz Niša Tribal Rajber.

Ovo je trebalo da postane lakše vremenom može se čuti na zvaničnom Youtube i Bandcamp profilu izdavača, dok će fizičko izdanje uskoro biti dostupno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: